Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

16 órát töltött a vitorlása alá húzódva egy francia hajótörött

16 órát töltött a vitorlása alá húzódva egy francia hajótörött Külföld

Tizenhat órán töltött az Atlanti-óceán hideg vízében, felborult vitorlás hajója alatt egy légbuborékban rekedve egy 62 éves francia férfi. A spanyol parti őrség, amely helikopterekkel indult a pórul járt tengerész keresésére, csak a hajótörést követő napon tudta megkezdeni a mentést.

Hirdetés
Hirdetés

A francia vitorlázó hétfő délután a portugál főváros, Lisszabon kikötőjéből hajózott ki, és este fél 9 körül vészjelzést adott le az Atlanti-óceánról.

A spanyol parti őrség helikopteres mentőegységei megtalálták a parttól mintegy 23 kilométerre felborult csónakot, de a tenger túl viharos volt a mentéshez, ezért a szerencsétlenül járt férfinek másnap reggelig kellett várnia – számolt be honlapján a BBC World.

Egy öt búvárt szállító mentőhajó, valamint három helikopter indult a férfi keresésére és kimentésére.

Az egyik búvár a felborult hajótesthez úszott, majd alámerülve kopogtatni kezdett, amire a férfi a hajó alól kopogtatással válaszolt.

Ezt követően két mentőbúvár beúszott a csónak alá, és kisegítette onnan a tengerészt, aki csak neoprén vitorlázó ruhájának köszönhette, hogy nem hűlt ki a hideg vízben.

A spanyol tengeri mentőszolgálat a Twitteren azt írta, hogy a francia matróz túlélése „a lehetetlennel határos” volt. Hozzátették: „Minden megmentett élet a mi legnagyobb jutalmunk”.

(Hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük