Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Stratégiai partnerség

Stratégiai partnerség Közérdekű

Péntek délelőtt irodájában fogadta a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ) képviselőit Bokor Tibor polgármester. A találkozó során megállapodás született arról, hogy az elkövetkező időszakban szorosabbra fűzik az együttműködést a kézdiszéki fiatalok helyzetének javítása érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

Szöllősi Tamás KVISZ-elnök és Bokor Tibor egyezményt írtak alá a kézdivásárhelyi ifjúsági stratégia létrehozásáról. A KVISZ vállalta, hogy kidolgozza a stratégiát, amely a Világbank által finanszírozott városfejlesztési stratégia részét képezi majd.

Kézdivásárhely fiatalos, hiszen iskolavárosként több száz diák tanul itt. Több ifjúsági és civil szervezet tevékenykedik, amelyek összehangolása elengedhetetlen. A helyi stratégiának a fiatalokra kell alapoznia, a rendelkezésre álló erőforrásokat úgy kell haszonsítani, hogy a fiatalok felkészülhessenek a változásokra és ezáltal felelős székely, magyar és európai állampolgárokká váljanak. Fontos, hogy a város és a régiófejlesztési stratégiájába hangsúlyos szerepet kapjanak a fiatalok, hiszen ők az alapjai társadalmunknak. Az új generációk szerves része a városnak, ők alkotják, és jövőben ők lakják be a város utcáit, tereit, ha jól érzik magukat itthon, akkor az az egész társadalomra pozitívan kihat. Éppen ezért a KVISZ tagjai vállalták, hogy a rövid-, közép- és hosszútávú terveket a legégetőbb problémák mentén vizsgálják (lakáshelyzet, munkahelyek, oktatás, kultúra-szórakozás, ifjúsági terek és központ, digitalizáció, sport és egészség)

Az önkormányzat ugyanakkor vállalta, hogy ifjúsági alapot hoz létre a fiatalok által kezdeményezett projektek, programok támogatására.

A városvezetés és a KVISZ vállalta, hogy a 2022-2023-as évre közösen megpályázzák a Románi Ifjúsági Fővárosa címet.

Szombaton este a kézdivásárhelyi Cornerstone teraszán humorestre került sor, amelynek meghívottja György Botond humorista volt. Az eseményen bemutatkoztak a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) kézdiszéki fiatal tanácsosjelöltjei is.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük