Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Élő Népművészet, a fenntartható hagyomány

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége a XVII. Országos Népművészeti Kiállításon való részvételre hirdet pályázatot. Jelentkezési határidő: január 31.

 

A pályázatra nevezhetnek a tárgyalkotó népművészet, népi kismesterségek következő ágaiban: történeti és paraszti hímzés, csipke, kékfestő, viselet, lábbelikészítés, népi ékszer, szőttes, nemez, faművesség / használati tárgyak, bútorok, játékok /, csont- és szarufaragás, bútorfestés, kovácsmesterség, késes mesterség, fazekasság, kályhásság, bőrművesség, szalma-, csuhé-, gyékény-, káka- és vesszőfonás, mézeskalács, hímes tojás és gyermekjáték.

Külön pályázati kategóriaként szerepel egy-egy tájegység, település hagyományos kultúrájából merítő, innovációra épülő „helyi termék – helyi érték” kollekciója, amely emblematikusan fejezi ki és hirdeti a település vagy tájegység helyi kézműves hagyományát.

A szervezők olyan alkotásokat várnak, amelyek a hagyományos népművészetből merítenek, de a 21. század kihívásainak megfelelően illeszkednek be környezet-, lakás- és viselet-, ajándéktárgy kultúránkba. Fontos követelmény, hogy a kézműves hagyomány újszerűen megfogalmazott formában és funkcióban jelenjen meg használati tárgyakon. A nagyméretű alkotások (épületdíszek, település bútorok, játszóterek és más köztéri alkotások) jó minőségű, nagyméretű fotódokumentációi szerepelhetnek a kiállításon.

Jelentkezési határidő: 2020. január 31. Előfeltétel az adatlapok pontos kitöltése és e-mailen elküldése. Az adatlap elérhető a www.kallosalapitvany.ro oldalon.

A tárgyak begyűjtése: 2020. áprilisa. A beérkezett adatlapok alapján a szervezők begyűjtő pontokat jelölnek ki, amelyek a tárgyak visszajuttatását is szolgálják. További tájékoztatás: laszlo.eszter@hagyomanyokhaza.hu, 0040.741.479.350. Az erdélyi kiállítás tervezett időpontja 2020. április–június, helyszíne Marosvásárhely.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük