Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vakáció utáni fertőzések

Vakáció utáni fertőzések Kovászna megye

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő járványügy munkatársaitól megtudtuk, Háromszéken az elmúlt két hét alatt megugrott a légúti fertőzések száma.

Mint az várható volt, az iskola- és óvodakezdéssel Háromszéken is növekedett a felső, illetve alsó légúti fertőzések száma. Szerencsére a gyermekközösségeknél, intézményekből még nem jeleztek méretes fertőzési gócokat. Tetten érhető egy 38%-os növekedés a fertőzések terén, ám ez azért nem tükrözi teljesen a valóságot, mivel az azelőtti héten csupán 3 munkanapon jegyeztek fel adatokat: a legutóbb kielemzett 5 nap alatt összesen 2594 felső légúti fertőzést konstatáltak az illetékesek, ezek 1,5%-a kórházi beutalásra is szorult. Az 5-14 éves korosztályban 664 fiatal betegről jelentettek megyeszerte a családorvosok.

Az alsó légúti fertőzések, illetve tüdőgyulladások száma is emelkedett, míg tavaly ugyanebben az időszakban 539 ilyen fertőzésről értesítették a szakembereket, idén ez a szám 625-re növekedett.

Hirdetés
Hirdetés

Számos polgárnak a fertőzésekről, az első háromszéki influenzafertőzés azonosításáról értesülve jött meg a kedve oltatni, többen megriadtak, ám amint az kiderült, hamarabb kellett volna, hogy észbe kapjanak, mivel a megye területén mostanra csupán háromszáz ingyenes influenza elleni oltóanyag „kallódik” kis adagokban a családorvosoknál.

Lapunk is beszámolt arról, hogy Háromszéken AH3 influenzavírussal fertőzött fiatalt azonosítottak a hetekben, azóta más fertőzött személyről nincs hivatalos jelentés.
A szakemberek ezúton is hangsúlyozták, hogy a megbetegedett, fertőzött gyermekeket a szülők ne vigyék közösségekbe, iskolába, óvodába, hiszen a kicsi egészsége mellett másokét is veszélyeztetik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. január 17., 8:25
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Aha… Es mondjatok,hogyan azonositottak az AH3 virussal fertozott fiatalt?! Nem egyebert de ha itt ebbe a megyebe orvoshoz messz grippa tunetekkel,az orvos annelkul,hogy vert vetessen vagy egyeb laboratoriumi vizsgalatot vegeztessen a beteggel, amibol az influenza virust ki lehetne mutatni,hasbol folir neked peracetamolt,brufent vagy ACC-t. Es meg csak nem is AH3 virus okozza azt az agressziv formajat az influenza jarvanynak,hanem az A1H1 elnevezesu virus.Ezt most ket napja ismerte el a bukaresti Matei Bals korhaz vezetosege,miutan mar nyolc halalos aldozata volt a virusos fertozesnek! Mostanaig ok is AH3 virusrol beszeltek .Az A1H1-rol hallgattak.Inkompetens egy banda vezeti a roman egeszsegugyet az mar biztos!