Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

EMNP-évértékelő

EMNP-évértékelő Kovászna megye

Keserűségüknek és csalódottságuknak adtak hangot tegnapi évértékelőjükön az Erdélyi Magyar Néppárt sepsiszentgyörgyi tanácsosai. Úgy látják, fölösleges az RMDSZ-szel egyezséget kötni, hiába próbálnak többször segítséget adni, hogy néha kapjanak támogatást, mert az erőből politizáló többségi frakció nem tart be semmilyen megállapodást. Azt mondják: kénytelenek lesznek változtatni hozzáállásukon.

A 21 önkormányzati helyből kettőt megszerző párt képviselői kifogásolják, hogy a tanács semmibe veszi javaslataikat. Így nem fogadták el a közpénzek elköltésének átláthatóságáról, az iskolahálózat megtartásáról, a forgalmi rend „utána igazításáról”, az adóövezetek határainak megváltoztatásáról szóló tervezeteiket sem – sorolta Bálint József, a párt megyei elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

– Az a dühítő, hogy az urbanisztikai bizottságban például az RMDSZ-es képviselők jó egyetértésben megszavaznak egy javaslatot, aztán a plénumban, parancsszóra, homlokegyenest ellenkezően voksolnak. Akkor mi értelme van a bizottsági ülésnek, egyáltalán mi értelme van egy olyan bizottságnak, ahol a tagok véleménye megváltozik a bizottsági ülés és a plénum között – teszi fel a kérdést Bálint, aki ilyen körülmények között le is mondott bizottsági elnöki tisztségéről.

Az első mandátumánál tartó Kolcza István is „csalódottságának” adott hangot amiatt, hogy a többség semmibe veszi a mögöttük álló választók véleményét és akaratát, és még olyan „apróságokban” sem hajlandó együttműködni, mint a József Attila utca végén lévő, húsz méter hosszú járda megépítése. Azt mondják: továbbra is az átláthatóság és közérdek mellett kötelezik el magukat, de vége a mosolypolitikának, átmennek „rendes ellenzékbe”, amely élesen és folyamatosan jelzi a hibákat és kisiklásokat, mert megállapodásokat „nincs akivel kötni”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások