Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Segítsünk Attilának!

Segítsünk Attilának! Kovászna megye

Ismét összefogásra van szükség Erdővidéken. Ezúttal egy 26 éves baróti fiatalember budapesti műtétjének költségeire kellene összesen 1 millió forintot, vagyis átszámolva mintegy 15 ezer lejt összegyűjteni. A határidő: február közepe.

Molnár Attila 1992-ben született egy ritka, öröklött kórral, a tudományosan Recklinghausen szindrómának nevezett betegséggel, mely már négyéves korától kínozza, azóta járja az orvosokat vele. Gyakorlatilag egy olyan daganatról van szó, amely arcának egyik felén fejlődött ki, s mostanra már a bal szemére is átterjedt, ami egyrészt nagyon zavarja, másrészt a szemének soron kívüli komplikációkat is okozhat.

Attilának 2008-ban már volt egy műtétje, a daganatot akkor részlegesen letakarították, most azonban újabb műtétre lenne szüksége. A daganat felőli, bal fülével nem hall, a bal szemével nem lát.

– Enyhíteni lehet a daganat súlyosságán, de valójában a mostani műtéttel dőlhet el, hogyan tovább, így is, úgy is alakulhat az állapota – mondta el érdeklődésünkre Attila édesanyja, Ibolya, aki mindig a fia mellett állt, és jelenleg is támogatásáról biztosította.

Hirdetés
Hirdetés

A Molnár család anyagi helyzete nyilvánvalóan nem teszi lehetővé a műtét költségeinek fedezését, ezért fordultak a Gondviselés Segélyszervezethez segítségért. Mi is a szervezet önkéntesével, Demeter Zoltánnal kerestük fel Molnárékat. Attila jelenleg rokkantnyugdíjas, a minimális nyugdíjat kapja, de mivel rokkantsága III-as fokú, ez lehetővé teszi, hogy félnormával dolgozzon is. Bár sok helyen próbálkozott, sehol nem vették fel, végül a baróti Alpin Construct cégnél kapott félnormás munkát. Édesapja 2004-ben meghalt, édesanyja postásnőként dolgozik, úgy is ismerik sokan Baróton, hogy a „kicsi postás néni”, aki Attila mellett még egy kislányról is kell gondoskodjon otthon, a jelenleg hetedikes Katikáról. Az örökletes betegség, sajnos, Katikát sem kerülte el, ő is volt már agydaganattal műtve kicsi korában, azóta is rendszeresen kell járni vele felülvizsgálatokra.

Visszatérve Attilára, ő 2013-ban végzett az iskolával Baróton, és amennyiben műtétje sikeres lenne, a későbbiekben vágya, hogy sofőrkönyvet szerezzen, és majd sofőrként dolgozhasson. Jövőben kell ismét orvosi felülvizsgálatra jelentkezzen rokkantságával, akkor majd eldől, nyugdíját hosszabbítják-e, vagy munkába állhat teljes normával. Ez a mostani műtéttől függ, melyre, mint utólag kiderült, február 21-én kell jelentkezzen a budapesti Országos Onkológiai Intézetnél.

Aki tehát segíteni szeretne Attilának, kéretik küldje el pénzbeli adományát a következő számlák egyikére:

Molnár Ibolya (számlatulajdonos)
OTP BANK ROMANIA SA – BARAOLT
RO70 OTPV 3000 0011 3508 RO02 – lej
RO74 OTPV 3000 0011 3508 HU02 – forint
RO27 OTPV 3000 0011 3508 EU02 – euro
RO84 OTPV 3000 0011 3508 US02 – dollár

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások