A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Segítsünk Attilának!

Segítsünk Attilának! Kovászna megye

Ismét összefogásra van szükség Erdővidéken. Ezúttal egy 26 éves baróti fiatalember budapesti műtétjének költségeire kellene összesen 1 millió forintot, vagyis átszámolva mintegy 15 ezer lejt összegyűjteni. A határidő: február közepe.

Molnár Attila 1992-ben született egy ritka, öröklött kórral, a tudományosan Recklinghausen szindrómának nevezett betegséggel, mely már négyéves korától kínozza, azóta járja az orvosokat vele. Gyakorlatilag egy olyan daganatról van szó, amely arcának egyik felén fejlődött ki, s mostanra már a bal szemére is átterjedt, ami egyrészt nagyon zavarja, másrészt a szemének soron kívüli komplikációkat is okozhat.

Attilának 2008-ban már volt egy műtétje, a daganatot akkor részlegesen letakarították, most azonban újabb műtétre lenne szüksége. A daganat felőli, bal fülével nem hall, a bal szemével nem lát.

– Enyhíteni lehet a daganat súlyosságán, de valójában a mostani műtéttel dőlhet el, hogyan tovább, így is, úgy is alakulhat az állapota – mondta el érdeklődésünkre Attila édesanyja, Ibolya, aki mindig a fia mellett állt, és jelenleg is támogatásáról biztosította.

A Molnár család anyagi helyzete nyilvánvalóan nem teszi lehetővé a műtét költségeinek fedezését, ezért fordultak a Gondviselés Segélyszervezethez segítségért. Mi is a szervezet önkéntesével, Demeter Zoltánnal kerestük fel Molnárékat. Attila jelenleg rokkantnyugdíjas, a minimális nyugdíjat kapja, de mivel rokkantsága III-as fokú, ez lehetővé teszi, hogy félnormával dolgozzon is. Bár sok helyen próbálkozott, sehol nem vették fel, végül a baróti Alpin Construct cégnél kapott félnormás munkát. Édesapja 2004-ben meghalt, édesanyja postásnőként dolgozik, úgy is ismerik sokan Baróton, hogy a „kicsi postás néni”, aki Attila mellett még egy kislányról is kell gondoskodjon otthon, a jelenleg hetedikes Katikáról. Az örökletes betegség, sajnos, Katikát sem kerülte el, ő is volt már agydaganattal műtve kicsi korában, azóta is rendszeresen kell járni vele felülvizsgálatokra.

Visszatérve Attilára, ő 2013-ban végzett az iskolával Baróton, és amennyiben műtétje sikeres lenne, a későbbiekben vágya, hogy sofőrkönyvet szerezzen, és majd sofőrként dolgozhasson. Jövőben kell ismét orvosi felülvizsgálatra jelentkezzen rokkantságával, akkor majd eldől, nyugdíját hosszabbítják-e, vagy munkába állhat teljes normával. Ez a mostani műtéttől függ, melyre, mint utólag kiderült, február 21-én kell jelentkezzen a budapesti Országos Onkológiai Intézetnél.

Aki tehát segíteni szeretne Attilának, kéretik küldje el pénzbeli adományát a következő számlák egyikére:

Molnár Ibolya (számlatulajdonos)
OTP BANK ROMANIA SA – BARAOLT
RO70 OTPV 3000 0011 3508 RO02 – lej
RO74 OTPV 3000 0011 3508 HU02 – forint
RO27 OTPV 3000 0011 3508 EU02 – euro
RO84 OTPV 3000 0011 3508 US02 – dollár

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások