Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vakáció után működne a tej-kifli program

Vakáció után működne a tej-kifli program Kovászna megye

Rendkívüli tanácsülésen szavazta meg a megyei tanács, hogy a megye 38 településének odaítélik a Henning László program lebonyolításához szükséges összeget. Barót, Szentgyörgy és Előpatak esetében az összeg nagysága miatt csak bonyolult közbeszerzési pályázattal lehet a kivitelezőt megkeresni.

 

Henning László, a megyei tanács alelnöke a csütörtöki megyeinfón foglalta össze az állami bürokrácia labirintusában eddig megtett bolyongást. 

Hirdetés
Hirdetés

2013 és 2017 között négyéves keretszerződéssel működtette a tanács a programot, ami 2017 júniusában járt le. A megye elindította a következő keretszerződés megkötésének folyamatát, ám 2017. augusztus 18-án eltöröltek minden erre vonatkozó törvényt, szabályozást. Megjelent a programra vonatkozó 13-as kormányrendelet, ami módszertan híján nem volt alkalmazható, tenderfüzet sem volt. Ezek lassacskán megjelentek, 2017 szeptemberében, majd 2018 februárjában, de március 6-án a 13-as rendeletet egy 55-ös törvénnyel módosították. Ennek pozitívuma, hogy a megyei önkormányzatok mellett a helyi polgármesteri hivatalok is lebonyolíthatják a Románia iskolaprogramjának átkeresztelt programot. A tanács párhuzamosan megyeszinten is elindította a közbeszerzést, mivel nem volt jelentkező, a másodikat is meghirdették, erre január 8-ig lehet letenni ajánlatokat – mondta Henning.

Az akadálymentes lebonyolításhoz az önkormányzatok még várnak a kormánytól egy módszertant a törvényhez, de ha az nem jönne meg, akkor a megyei akció lenne a biztonsági háló.

A 38 közigazgatási egység összesen 1 264 00 lejt kapott, legkevesebbet Nagypatak, legtöbbet Bodzaforduló. Kézdivásárhelyen, Szentgyörgyön és Előpatakon a diáklétszám, illetve a programra fordítandó összeg olyan nagy, hogy ezek a helységek csak versenytárgyalással választhatják ki a cégeket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. december 7., 8:55
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hogy nem tanultak meg az Eloljaroink , hogy csak azutan nyilatkozzanak mikor mar mukodik a program. Kerek egy hetig volt hangos a sajto a nyar folyaman , hogy a gyerekekmost mar biztos, hogy reszesulnek szeptembertol kifli, gyumolcsben stb stb. Mindjart lejart az ev es meg sehol sem tartunk. Kovaszna megyeben mas torvenykezes van mint mas megyekben??? Allandoan csak magyarazkodunk, hogy mi valtozott, a torvenykezesben stb Tavaly is egyetlen megye voltunk aki elbaltazta a kozbeszerzest.
  Nyugtaval dicserik a Napot! Mikor a gyerekek megkapjak a kiflit, gyumolcsot elhisszuk, hogy Kovaszna megyeben is sikerult lebonyolitani a kozbeszerzest, ugyanugy mint mas megyekben ahol mar javaban duborog a Program…..

 • User
  Dátum: 2018. december 7., 8:12
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Hogy nem tanultak meg az Eloljaroink , hogy csak azutan nyilatkozzanak mikor mar mukodik a program. Kerek egy hetig volt hangos a sajto a nyar folyaman , hogy a gyerekekmost mar biztos, hogy reszesulnek szeptembertol kifli, gyumolcsben stb stb. Mindjart lejart a 2018 as ev is es meg sehol sem tartunk. Kovaszna megyeben mas torvenykezes van mint mas megyekben??? Allandoan csak magyarazkodunk, hogy mi valtozott, a torvenykezesben stb Tavaly is egyetlen megye voltunk aki elbaltazta a kozbeszerzest.
  Nyugtaval dicserik a Napot! Mikor a gyerekek megkapjak a kiflit, gyumolcsot elhisszuk, hogy Kovaszna megyeben is sikerult lebonyolitani a kozbeszerzest, ugyanugy mint mas megyekben ahol mar javaban duborog a Program…..