Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy dulakodással lezárt fantomakció

Egy dulakodással lezárt fantomakció Kovászna megye

„Minden évben azt mondom, nem megyünk a városba Mikulás váróba… de a gyerek akar. Így marad a remény, hogy ebben az évben minden más lesz, nem úgy, mint tavaly, hátha tanulnak a szervezők is az eseményekből. De sajnos nem” – írta egy anyuka egy közösségi portálon, ahol posztolt is egy kisfilmet a szentgyörgyi Bazárépület előtt dulakodásról.

 

Így folytatta: „Évről évre ugyanolyan borzalmas. De azt észrevettem, idén nagyon kevés civilizáltan viselkedő ember jött el a szentgyörgyi főtérre Mikuláskor. Meg is értem őket. Amikor a Salvatore egyesület osztogatta a csomagokat, mi úgy 10 percig csak álltunk, de a sor nem fogyott, ellenben az őrkőiek özönlöttek, kicsik, nagyobbacskák, kamaszok s felnőttek. Aztán jött a malterkeverő, amelyik a szaloncukrot szokta szétdobálni. Ott aztán szó szerint mint valami megvadult zombik, úgy viselkedtek. Nevetséges, mi volt ott, szégyen, hogy mit csinálnak minden szépnek tervezett eseményből. Szinte felpofozták a Mikulást. Az újság azt írta, kell vinni egy rajzot, esetleg aki akar, verset mond vagy énekelhet. Ehhez kellett volna tartsák magukat. Tuti, hogy sokan nem kell karácsonyra cukorkát vegyenek, egyesek fél zsákkal szedtek össze. Sajnálatos, hogy a lökdösődők, ordítozók, tolakodók miatt más gyermeknek sem maradhat szép emlék, élmény az esemény, hanem pont az ellenkezője. Így a Mikulás igazi küldetése is meghiúsul. Újból remélem, jövőre másképp oldják meg.”

Hirdetés
Hirdetés

Eddig a poszt, amiből egyelőre még nem derül ki, hogy ki, hol, mit művelt, csak az, hogy sok kisgyerek megriadhatott a környéken, ahol kamasznak még talán, de cukorkát begyűjtő felnőttnek semmi keresnivalója nem volt szerdán este. Lapunk végigkérdezte az illetékeseket, ahogy annak a rendje, ugyanis arról is szólt a fáma, hogy „ki kellett hívni a csendőrséget is, akkora volt a cirkusz.”

Rendőrségi riporterünk kérdésére azt a választ kaptuk, hogy „a rendőrség nem jegyzett semmiféle panaszt, rossz szervezés lehetett, az ingyen osztott cukorkát gyűjtők tolakodtak”.

Kollégáink azt is megtudták, a Salvatore egyesület (akiknek ünnepi gyűjtőakcióiról mi is írtunk), egy bejelentett akció keretében 13 önkéntessel 500 csomagot osztott ki, ám balhé akkor tört ki, amikor egy betonkeverőből (?), Mikulás-egyenruhás emberek cukorkát osztottak, amiből egyesek kis zsákra valót is összeszedtek. Ez utóbbi, bejelentetlen akció kapott csendőrségi és rendőrségi felügyeletet.

A városházáról szerzett információink szerint nem helyi rendőrök voltak, akik biztosították az eseményt, és be sem jelentették azt az egyelőre ismeretlen szervezők. Ha majd kiderül kik, visszatérünk az eseményekre.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. december 7., 7:50
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Hát kérem szépen ez van amikor ezt a népcsoportot minden évben 89 óta a mi pénzünken hízlaljuk! Nekük minden hónapban Mikulás a szocsi felvevése, december 5 csak a 13.fizetés! Ha nem változtatnak ország szinten jövőre kékszeszszökőkutat is kérnek!

 • User
  Dátum: 2018. december 7., 8:19
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Nem kell ide nagy detektívnek lenni, az örkői cigányok így tudnak viselkedni. A mikulás menjen óvodákba, iskolákba, öregek otthonába, hagyják a francba ezt a köztéri ingyen-cirkuszt.

 • User
  Dátum: 2018. december 7., 9:38
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Miért nem helyi rendőrök voltak a felügyelők? Ők mire kapják az égbekiáltó fizetésüket? Ugy fel vannak öltöztetve, autózva, mint egy karácsonyfa! Szégyen,hogy mi folyik ebben az országban.

 • User
  Dátum: 2018. december 7., 12:18
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Felzarkoztatjuk a melyszegenysegben eloket. Palyazat stb. Ez mind szep es jo, jol is hangzik .CSAKKKKKK Sajnos nincsen kiket. Kutyabol nem lesz szalonna. Bar ne lenne igazam…Es valo igaz, hogy mindamellett, hogy jot szeretnenek a Mikulas eljovetelevel LESUJTO az erdemeny, ahogyan a kedves Edesanya is megjegyzi.

 • User
  Dátum: 2018. december 7., 19:51
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Az valóban igaz, hogy nem biztosìtották a helyi rendőrök, viszont ott voltak. Már az akció kezdete előtt (17:30 körül), amikor gyülekeztek a téren, már ott voltak úgy a helyi rendőrség, mint a rendőrség és a csendőrség emberei (ez utóbbi autója a Bodok szálló előtti parkolóban várakozott)