Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb nacionalista cirkuszt szervezett Sepsiszentgyörgyön a Nemzet Útja

Újabb nacionalista cirkuszt szervezett Sepsiszentgyörgyön a Nemzet Útja Kovászna megye

Hazafias román dallamokkal „örvendeztette” Sepsiszentgyörgy lakosságát a Nemzet Útja és a Nemzeti Mozgalom közösen szervezett demonstrációján Mihai Tîrnoveanu és néhány társa. Az akció csütörtökön délután vette kezdetét a város főterén, a cseppet sem csendes tüntetőket a csendőrség felügyelte

Hirdetés
Hirdetés

Nagyjából 8-10 személy vonult be a háromszéki megyeszékhely központjába csütörtökön, 13 óra 30 perc környékén Mihai Tîrnoveanu vezetésével. A társaság három román zászlót és négy hangszórót hozott magával, utóbbiakból fülsüketítő hangerővel szóltak a hazafias, román nóták. Mint kiderült, az akcióra ez alkalommal engedélyük is volt, a hatóságok szerint 17 óráig folytathatták a zenebonát.

Fotó: Tuchiluș Alex

Az egyesület- és pártvezető előző éjjel jelentette be érkezését Facebook-oldalán. Mint fogalmazott: a megmozdulás célja, hogy emlékeztesse Sepsiszentgyörgy lakosságát, hogy Romániában élnek, éppen ezért szeretettel vár minden magyart egy „kellemes hangulatú” találkozásra, beszélgetésre, hogy ezt személyesen is elmagyarázhassa.

Fotó: Tuchiluș Alex

„Nem remeg a térdünk a félelemtől, hogy eljönnek a magyarok a rendezvényeinkre, szemben a gyenge lábakon álló magyarországi és az RMDSZ-es vezetőkkel, akik képtelenek beszédet tartani, ha megfélelemlítik őket a románok” – fogalmazott Tîrnoveanu. 

Csendháborítás miatt tesz feljelentést Antal Árpád

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere is reagált a szélsőséges szervezet akciójára, amelyet ugyan bejelentettek, de módfelett hangos szerinte. „Határozottan kértem a csendőrségtől, hogy lépjenek fel ellenük, ezt ma még nem tették meg, ugyanis a hangerő az arányos kell legyen a résztvevők számával, ezen a rendezvényen pedig több a hangfal, mint a résztvevő. Feljelentést fogunk tenni ellenük csendháborításért” – jelentette be az elöljáró Facebook-bejegyzésében.

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. március 21., 21:16
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ennek van értelme???
  Valamelyik román városban bőgedezne a magyar tutti a fogait ott hagyná és talán jógosan!
  Lesz rend, csak az odébb van! Valakik Neptunon adták el azt a csepp méltóságunkat, amit orosz, osztrák, magyar! nem vett el!!!!

  • User
   Dátum: 2024. március 22., 11:39
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Micsoda ?” Semmi jelentosege ennek a provokacionak” ? De van ! Az a lenyege, hogy szavazzatok az UDMR-re ! Osszejatszas, hiszen ok a bau-bau, akiktol felni kell, de jon a „hos” UDMR es ha rajuk szavazol, „megment” benneteket. Jol irja az egyik kommentelo ” Valakik Neptunon adtak el azt a csepp meltosagukat, amit orosz, osztrak, magyar, nem vett el !!!! „. Ez igy igaz !

 • User
  Dátum: 2024. március 22., 10:13
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A 371 /2004 törvény értelmében a helyi rendőrségnek joga van megállapítani a kihágásokat és büntetést alkalmazni, többek között a csendháboritásért is(liniștea și ordine publică). Ezt nem tette meg a tegnap a helyi rendőrség?! Mert a képek alapján szóba állt az elkövetőkkel. Elsősorban nem hozzájuk kell forduljon a polgármester a feljelentéssel?! Amikor a tombházlakásokban csendháboritás van, akkor nem kell közbelépjen a polgármester. Akkor sem amikor tilosban parkolunk, vagy tiltott virágokat árulnak a város utcáin.
  Ha még egyelőre jogállamban élünk, egy ilyen kaliberű „tömeget” ami a képeken látható, nem lehet helyi szinten törvényes úton pontra tenni?! Nem úgy látszik, mintha tetlegességre került volna sor és a csendőrségnek kellett közbelépnie. Csak a szóváltások minőségére lehet gyanakodni, egyik hátbaveregetős, a másik számonkérő, a szimpatizáció függvényében. Nem jobban hangzott volna a nyilvános kommunikáció a polgármester részéről, ha első sorban a helyi rendőrséget említi, amelyik élt törvényes jogával(a büntetést is beleértve), de mivel ennek nem volt hatása a csendőrség segítségét kérték, amelyik nem élt törvényes jogával ? Akkor hitelesebb lenne(a kívülállók szemében) és a helyi rendőrségbe vetett bizalmat is erősítené. Végül a polgármester nyilatkozta, hogy az avizáló komisszió felszólítására a csendháboritás megszűnt. Azt jelenti, hogy több ereje van mint a rendfenntartó erőknek! Elég szomorú, hogy felcserélődnek a szerepek.

 • User
  Dátum: 2024. március 22., 11:15
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A román fasizmus állandó provokációja a magyar vidékeken állandósul.Románia példaértékü ,ami a kisebbségi jogok betartását illeti Brüssel szerint.Jöhetnek esetleg a,,pogromok”is?Magyarország pedig nem jogállam??

 • User
  Dátum: 2024. március 22., 14:57
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Volt amit hallgasson Szentgyörgy lakossága. Minden hülyének engedélyt kell adni demonstrálni? Vagy akkora volt a szerei nyomása hogy nem merték megtagadni, netán így biztatják a magyarokat a választásokon való részvételre? Ha igen, jelentem nálam nem jött be.

 • User
  Dátum: 2024. március 22., 19:28
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Arpi engedelyevel majd Csabi engedelyevel az Uz volgyebe!Valahogy csak ki kell csikarni meg egy mandatumot!Piszkos politika aljas politikusokkkal!!!

 • User
  Dátum: 2024. március 23., 7:28
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ingyen cirkusz az egész,aztán egy hét múlva az RMDSZ politikusai is kezdik kommentálni,hogy törvényes volte a eljárás vagy sem?Mert senki nem tudja ezt a fajgyűlölő Tirnoveanut helyre tenni várnak a csodára?Be se szabadott volna engedni a városba,de hát most az elöl járok az aláírás gyűjtéssel vannak el foglalva hiszen az fontosabb, mint egy ilyen dolog! Tirnoveanu meg jonn Szentgyörgyre de a választások csak meg négy év múlva lesznek!

 • User
  Dátum: 2024. március 24., 14:27
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A romániai politikának úgy kellennek a nacionalisták (ezek az utasok/utászok? a sosocsisták ,aranyoskák,poloskák meg apróbékák mint egy darab kenyér(amivel nem szolgálják ki őket a boltokban ,mert csődbe akarnak menni).