Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tizennegyedszer szervezik meg a Tavaszi Zöld Napokat

Tizennegyedszer szervezik meg a Tavaszi Zöld Napokat Kovászna megye

Március 22–24. között tizennegyedik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület. A víz világnapjára időzített háromnapos rendezvénysorozat előadásokat, kerekasztal-beszélgetést, kreatív workshopot foglal magába, ugyanakkor lesz csemeteültetés, asztalitenisz-bajnokság és kerékpáros ügyességi verseny is.

Hirdetés
Hirdetés

Víz a békéért. Amikor a víz területén együttműködünk, a keltett hullámok továbbgyűrűznek jelmondattal megszervezendő esemény legfontosabb célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, és arra sarkalja a lakosságot, hogy a természet harmóniáját megőrizze a jelen és jövő nemzedékeinek.

A Tavaszi Zöld Napok pénteken 11 órától csemeteültetési akcióval kezdődnek a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok melletti füves területen, majd 16 órától a helyi sportirodával partnerségben amatőr asztalitenisz-bajnokságot tartanak a sportcsarnok előterében. A nap zárásaként, 18 órakor a sportszálló társalgójában civilkerekasztal-beszélgetésre kerül sor, ahol az Év civil szervezete és az Év önkéntese pályázati kiírást ismertetik a résztvevőkkel. A Civilek Háromszékért Szövetséggel (CIVEK) tető alá hozandó esemény meghívottja Imre Krisztina Mária, Hargita Megye Tanácsának eseményszervezésért és protokollért felelős szakfelügyelője.

Szombaton délelőtt 11 órakor a sportszálló társalgójában Zero Waste háztartás – tisztítószerek természetes hozzávalókból címmel tartanak kreatív workshopot, 17 órától pedig a Kendu Egyesülettel közösen kerékpáros ügyességi versenyre várják az érdeklődőket a sportcsarnok melletti téren. Érdeklődni, jelentkezni a 0766-611066-os telefonszámon lehet. A négy korosztály számára kiírt verseny végén a legjobbakat díjazzák.

A kerékpáros ügyességi verseny több mint egy évtizedes hagyománnyal bír. Fotó: Zöld Nap Egyesület/Facebook

Vasárnap 11 órától a Vigadó Művelődési Központ dísztermében folytatódik a rendezvénysorozat, ahol az érdeklődők különböző témájú előadásokat hallgathatnak meg. Márkos Réka orvos-kozmetikus kézműves szappanokat és kozmetikai termékeket mutat be, Lukács-Paizs Hunor vállalkozó a napenergia mindennapi felhasználásáról, Pocsai-Szász Rozália pszichoszociális tanácsadó a tudatosságról és a pozitív gondolkodásról, Forró Apor személyi edző a testedzésről, Lukács Helga-Erika fogorvos a fogápolásról, Kelemen Gábor áfonyatermelő a helyi termelők és a vásárlók közötti kapcsolat szorosabbá tételéről, Mocsáry-Gondos Beáta pedagógus pedig az elsősegélynyújtásról beszél majd.

Az eseményen közreműködnek Borsó Andrea és Szabó Tímea-Barbara, a Bod Péter Tanítóképző Kis Emese pedagógus által felkészített diákjai.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük