Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb elismerés a megyei kórháznak

Újabb elismerés a megyei kórháznak Kovászna megye

Újabb nagy elismerést kapott a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház: idén is elnyerte a Romanian Healthcare Award verseny fődíját egy olyan műtéti eljárásért, amelyet csak az ország legnagyobb kórházaiban, legnevesebb egyetemi klinikáin képesek elvégezni. A díjkiosztó ünnepélyt december 16-án a bukaresti JW Marriott hotelben tartották meg.

Nemzetközileg is elismert hazai és külföldi orvosi szaktekintélyek bírálják el minden évben a díjért versengő kórházak, klinikák pályázatait, és ítélik oda hét kategóriában a legjobbaknak a kiválósági oklevelet, illetve a legjobbnak a nagydíjat. A sepsiszentgyörgyi megyei kórház tavaly is elnyerte a nagydíjat, idén pedig a Minőségi szolgáltatások kategóriában nevezett a Vaszkuláris szövetátültetés a fej-nyaki területen a tumor eltávolítása utáni rekonstrukcióhoz nevű műtéti eljárással.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a tumor miatt eltávolított állkapocsrészt egy, a beteg szárkapocs-csontjából kioperált, élő szövetes (vérereket is tartalmazó) csonttal pótolják. Ez a rendkívül bonyolult műtét a szájsebész, fül-orr-gégész, ortopéd, érsebész, általános sebész és intenzív terápiás szakorvosi csapat együttműködésével valósul meg, és a kórházban már rutinszerűen végzik, eddig már közel negyven hasonló operációt tudhatnak maguk mögött.

– Nagy szó, hogy a bukaresti Eli­as kórházzal, a jászvásári vagy temesvári egyetemi klinikákkal egy sorban emlegetnek, illetve olyan eljárásra is képesek Szentgyörgyön, mint amilyet csak Kolozsváron és Bukarestben végeznek – szemléltette a helyi orvosok szaktudását András-Nagy Róbert kórházmenedzser.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 23., 8:28
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Nincs akreditálva a kórház, egy sártenger az egész, mindenki menekül beteg és orvos is.A közvéleményt vezeti félre a menedzser.Tamás Sándor elnök úr véget kellene vessen András Robi szégyenteljes “ tündöklésének”.A suszter elintézte, a suszter mehet . Orvos kellene vezesse a kórházat ahogy Csíkban is, hisz a kórház a gyógyításról is kellene szóljon.Januártól nem szeretnénk hallani Robikáról, elég volt a több mint 10 esztendő.Most a kórház a sub incredere scazuta alatt van, de erről hallgatnak.

 • User
  Dátum: 2022. december 24., 10:24
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Már elnézést, de a kórháznál kell lennie néhány nem doktor Robikának, őket is hála illeti, ha van miből és mivel kikerekedjen a sikeres műtét. Nem illik oktalan senkit blamálni. Megalapozottan pedig, van ellenőrző szerv, aki megtegye a kellő intézkedést, ha szükséges.

 • User
  Dátum: 2023. február 7., 9:39
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Figyelem, aki fizeteses veranalizisekre megy a korhazba, a honlapjukon meg most is a szeptemberi arak vannak, erdemes felkeszulni a penztarnal a meglepetesekre. Van, ami 2-3 szorosa a regi arnak.