Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Karácsony küszöbén

Egyszerű, de szívből fakadó üzenetet megfogalmazó karácsonyi műsorral és saját kezűleg készített vásárfiával kedveskedtek szerda délelőtt a maksai Orbán Balázs Általános Iskola diákjai és pedagógusai a községközpont aprajának-nagyjának.

„A mai világ egyik nagy karácsonyi feladata az emberség és a szeretet átadása a környezetünkben lévőknek, mert önmagában a mégoly szépen feldíszített fenyőfa, vagy legdrágább ajándék sem fog lelkileg gazdagítani. Mindkettő fontos ugyan, de a legfontosabb mégis csak a szeretteink kezének megfogása, a magunkhoz ölelésük, annak elmondása, hogy hálásak vagyunk a létezésükért. Egy olyan ünnepet kívánok, amely nemesebbé, boldogabbá és szeretetteljesebbé tesz mindenkit” – köszöntötte Istók Judit iskolaigazgató a kultúrotthont zsúfolásig megtöltő tanulókat és szülőket.

A színpadon szereplő óvodás, elemi iskolás és gimnazista gyerekek csillogó szemeibe nézve, odaadásukat észlelve, igyekezetüket követve a jelenlévők megbizonyosodhattak, hogy az imént elhangzott szavak bennük jó táptalajra találnak, így van rá esély, hogy szárba szökkenjenek.
Az igazgatóval folytatott beszélgetésünk során megtudtuk, hogy a tanintézményt Maksán és Besenyőn az óvodásokkal együtt kilencvenhat gyerek látogatja.

Tizenöt, más helységekből ingázó szakképzett pedagógus, két óvónő, három tanító és tíz tanár foglalkozik a hivatásának megfelelő odaadással velük. Arról is meggyőződhettünk, hogy a környezet és a felszerelés megfelel a kor követelményeinek. Mindezek ellenére a tanulók száma évek óta folyamatosan csökken, aminek oka az alacsony születési szám és a város elszippantó hatása. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük