Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Tűzeset Bibarcfalván

Tűzeset Bibarcfalván Kovászna megye

Pénteken késő délután tűz ütött ki Bibarcfalván. A tűzoltókat egy családi házhoz riasztották, mely a bibarcfalvi fürdő közelében található, s melyben egy fiatalember lakott egyedül.

Értesüléseink szerint a tüzet rövidzárlat okozta, egy régi hűtőszekrény gyulladt ki, majd a lángok a ház többi részében is elterjedtek. Ottjártunkkor, hétfőn a fiatalembert nem találtuk otthon, a szomszédok számoltak be arról, hogy ők figyeltek fel a füstölgő háztetőre, és kezdték aztán el az oltást, riasztva a tűzoltókat is. Szerencse a szerencsétlenségben – vélték a szomszédok –, hogy a tűzeset nem éjjel történt, a korábbi években ugyanis, majdnem ugyanott, egy hasonló eset halállal végződött. Egy alvó fiú égett benn a házban, miután a rosszul szigetelő kémény miatt tűz keletkezett.

Hirdetés
Hirdetés

A kár a jelenlegi esetnél is tetemes: a ház lakhatatlanná vált (egyébként régi faházról van szó), miután azt szakemberek is megnézték, úgy véleményezték, hogy újra kell építeni, hiszen a szobák kiégtek, hasonlóképpen a ház gerendázata is menthetetlenül megsérült.

Idén Erdővidéken ez volt az első komolyabb tűzeset, legutoljára Miklósváron égett le egy ház tavaly december elején.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.