Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tűzeset Bibarcfalván

Tűzeset Bibarcfalván Kovászna megye

Pénteken késő délután tűz ütött ki Bibarcfalván. A tűzoltókat egy családi házhoz riasztották, mely a bibarcfalvi fürdő közelében található, s melyben egy fiatalember lakott egyedül.

Értesüléseink szerint a tüzet rövidzárlat okozta, egy régi hűtőszekrény gyulladt ki, majd a lángok a ház többi részében is elterjedtek. Ottjártunkkor, hétfőn a fiatalembert nem találtuk otthon, a szomszédok számoltak be arról, hogy ők figyeltek fel a füstölgő háztetőre, és kezdték aztán el az oltást, riasztva a tűzoltókat is. Szerencse a szerencsétlenségben – vélték a szomszédok –, hogy a tűzeset nem éjjel történt, a korábbi években ugyanis, majdnem ugyanott, egy hasonló eset halállal végződött. Egy alvó fiú égett benn a házban, miután a rosszul szigetelő kémény miatt tűz keletkezett.

Hirdetés
Hirdetés

A kár a jelenlegi esetnél is tetemes: a ház lakhatatlanná vált (egyébként régi faházról van szó), miután azt szakemberek is megnézték, úgy véleményezték, hogy újra kell építeni, hiszen a szobák kiégtek, hasonlóképpen a ház gerendázata is menthetetlenül megsérült.

Idén Erdővidéken ez volt az első komolyabb tűzeset, legutoljára Miklósváron égett le egy ház tavaly december elején.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük