Cserkészek Kézdi főterén

Cserkészek Kézdi főterén Kovászna megye

Az előző évek hagyományát folytatva idén is Kézdivásárhely főterén tartották a 34-es Gábor Áron Cserkészcsapat fogadalomtételét, illetve fogadalomújítását. Az eseményre szülők, barátok és ismerősök jelenlétében a Gábor Áron-szobornál került sor.

Gyerekekkel és ifjakkal népesült be pünkösdvasárnap a céhes város központja: a szabadságharcos szobránál 145 cserkész és -jelölt, rover és öregcserkész tett, illetve újította meg fogadalmát.

A rajok a Boldog Özséb római katolikus templomnál gyülekeztek, onnan vonultak a központba, ahol glédába állva énekelték el a cserkészindulót. A jelenlevőket dr. Kerekes László, a Boldog Özséb-templom plébánosa, a cserkészcsapat vezetője üdvözölte, a közös ima után és a cserkésztörvény ismertetése után átadták a nyakkendőket a fogadalmat tevő kiscserkészeknek. A fogadalomtétel után a cserkészek, roverek és öregcserkészek újították meg ígéretüket, megismételve a tíz cserkésztörvényt.

Szokás szerint idén is felolvasták Robert Baden-Powel, a cserkészet alapítójának 1941-ben írt utolsó üzenetét, majd a rendezvény központi része a nemzeti imánk eléneklésével ért véget. A cserkészek és hozzátartozóik ezt követően a Boldog Özséb-templomba celebrált szentmisén vettek részt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.