Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tusa Levente nyerte az előválasztást Szentkatolnán

Tusa Levente nyerte az előválasztást Szentkatolnán Kovászna megye

Óriási érdeklődés övezte vasárnap az RMDSZ szentkatolnai előválasztását. Már délután 4 órakor magasabb volt a részvétel (1295), mint a 2016-os helyhatósági választásokkor (906), 19 óráig 1544-en szavaztak – ennél többen (1712) csak a 2012-es helyhatósági választásokkor járultak az urnákhoz.

Hirdetés
Hirdetés

Mint megírtuk, Borcsa Géza mezőgazdász és a 16 éve regnáló Tusa Levente „csapott össze” azért, hogy eldőljön, júniusban ki lesz a szövetség polgármesterjelöltje. Végül Tusa győzedelmeskedett, akinek a szavazatok több mint 62 százalékát (950) sikerült megszereznie, Borcsa Gézára 572-en szavaztak.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a Facebook-on gratulált a győztesnek, kiemelve a magas részvétel fontosságát.

A tanácselnök közölte: a felfokozott verseny után most arra van szükség, hogy a község nyugalomra leljen, tovább épülhessen. „A normalizálódás és az együttműködés további fejlesztéseket eredményezhet, ehhez a megyei RMDSZ és Kovászna Megye Tanácsa továbbra is minden támogatást megad Szentkatolnának” – fogalmazott.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások