Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Törvénytelen legeltetés

Törvénytelen legeltetés Kovászna megye

Az erdővidéki gazdák egyik legnagyobb problémája, a törvénytelen legeltetés, ami miatt Vargyason például a közelmúltban ismét közrendészeti gyűlést kellett összehívni. A probléma azonban nemcsak Vargyason létezik, a baróti tanácsban is felvetődött, hogy például Felsőrákoson is sokan vannak, akik úgy érzik, övék az egész mező.

Hirdetés
Hirdetés

– Vargyason ez egy ötvenéves gond – panaszolta Imets Lajos polgármester, aki elmondta, őrző-védő szolgálat megfogadásával is próbálkoztak már, eredményre az sem vezetett.
Az elöljáró úgy vélte, ameddig a törvénytelenül legelő állatokat be nem fogják és el nem kobozzák, a jelenség nem fog megszűnni, hiszen hiába büntetnek, Vargyason olyan személy is van, aki már 60 ezer lejnyi büntetést halmozott fel!

A megoldást az erdővidéki közigazgatási egységek vezetői együtt kellene szorgalmazzák egy, az állatok befogására, ideiglenes tartására alkalmas közös karám létesítésével, ez azonban nem egyszerű feladat.
Sepsiszentgyörgyön alig három hónapot tudott működni egy ilyen létesítmény, elsősorban azért, mert nem kapni olyan állatorvost, aki a befogott állatok ellátására vállalkozna. Ennek ellenére történnek lépések az illegális legeltetés felszámolására – összegezte Vargyas elöljárója. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. április 9., 8:35
    ÉRTÉKELÉS: 5

    A Helyi Tanács 2018-ban megszavazta a törvénytelen legeltetésre vonatkozó határozatot. Tehát a törvény a kezetekben van. Eddig Sütő Levente-Lehel volt polgármester volt a hibás mindenért. Most a „labda” nálatok van. Lássuk, hogy hogyan oldjátok meg a problémát. A válasz: sehogy. Majd hazudozunk a jó népnek és mindenki hibás csak mi nem. Az Ince (Gazsi) roma család a bűnös mindenért. Ezt miért nem nyilatkozzátok ki?