Felhívás!

RÖVIDEN

Medvecsalád Sugásfürdő környékén
Sepsiszentgyörgy önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy a város és Sugásfürdő közötti útvonalon az elmúlt időszakban több alkalommal is medvéket láttak. A csendőrség tájékoztatása szerint az anyamedvét és két bocsát már többször visszaterelték a természetes környezetükbe, viszont a felmelegedésnek köszönhetően az állatok szinte naponta visszatérnek a környékre. Az önkormányzat felhívja a Sugásfürdő irányába kirándulók és sportolni vágyók figyelmét, hogy legyenek elővigyázatosak, és amennyiben tehetik, sötétedés után ne közlekedjenek egyedül, gyalog vagy kerékpárral a környéken. 

Gyűjtés a tűzkárosultaknak
Mint arról korábban beszámoltunk, a csíksomlyói romatelep tűzkárosultjainak segítséget ajánlott a Magyarországon Élő Háromszékiek Egyesülete is, így az adománygyűjtés mellett online licitet is szerveznek, a begyűlt pénzt pedig elküldik a csíkszeredai önkormányzathoz. Licitre bocsátottak egy Balázs Matild-festményt, illetve dedikált hazai és magyarországi csapatok sportmezeit is kínálják, amelyeket bekeretezve kínálnak licitre egységesen ötvenezer forint kezdőáron. A licitálás elkezdődött az egyesület Facebook oldalán, a licitlépcső ötezer forint, és május végéig lehet licitálni a mezekre, festményekre. 

Jelöljenek civileket!
Jelölni lehet az év civil szervezete és az év önkéntese díjra a Civilek Háromszékért Szövetség oldalán. Az Év Civil Szervezete Díjjal a 2020-as év legsikeresebb civil programját lebonyolító nonprofit szervezetet jutalmazzák. Az Év Önkéntese díj célja, hogy kedvező irányba mozdítsa az önkéntesség társadalmi megítélését. A pályázati kiírásra háromszéki civil szervezetek jelentkezhetnek, de jelölni is lehet egy-egy szervezetet legkésőbb április 11-ig. Az értékelést egy négytagú szakmai zsűri végzi, a közösség kiemelkedő tagjainak, kérésére, társadalmi munkában. Az eredményhirdetés május elején lesz. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.