Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Távozott az egész csapat

Távozott az egész csapat Kovászna megye

Gyakorlatilag munkatársak nélkül maradt a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat, miután a négy állandó alkalmazottból három a napokban lemondott, a negyedik pedig több hónapja betegszabadságát tölti. Hogyan következett be ez a helyzet, lesz-e akitől segítséget kérni vészhelyzet esetén, érdeklődtünk az illetékesektől.

Leonid Moscviciov, aki több éve vezeti a részben önállósult mentőszolgálatot (a Természetvédelmi, Vidékfejlesztési és Hegyimentő Központhoz tartozik) lapunknak elmondta, munkatársai személyes gondok miatt mondtak le, miután korábbi tevékenységeiket nem tudták összeegyeztetni a napi munkaprogrammal, illetve az ügyeletekkel. Ezután is szerződéses viszonyban állunk velük – magyarázta –, de vannak olyan önkénteseink, akik szeretnének állandó munkaviszonyba kerülni, majd belőlük válogatunk. Régi szándékunk új kollégákat bevonni, közeledik a síszezon, szükség lesz a régi kollégákra is.

Hirdetés
Hirdetés

Megkerestük a felmondásukat beadó hegyimentőket is, akik egy közös állásfoglalást juttattak el lapunkhoz. Eszerint valóban vannak személyes indítékaik is, más elfoglaltságaik, amelyek mellett azonban mindenki szenvedéllyel művelte a hegyimentést, miután kora ifjúságuktól a hegyek és a természet szerelmesei voltak, kitartóan sportoltak. Mindannyian feláldoztak egy biztos munkahelyet azért, hogy megtanulják e szép mesterséget. Ismerték foglalkozásuk minden csínját-bínját, de „helyben topogtak”, „nem volt fejlődési lehetőség”, illetve „más értékrend” szerint dolgoztak – indokolták távozásukat. Hozzátették, továbbra is számíthatnak rájuk egy-egy beavatkozásnál, de az állami struktúrákat egy jó ideig elkerülik majd.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 18., 12:48
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Nem teszi fel senki a kérdést hogy nem -e a vezetőségben volt a hiba? Nem megy el 4 ember egyszerre ok nélkül. Sajnos a régi rendszer szerint nem lehet mar érvényesülni és ha valaki kézzel körömmel sakkba tart ennyi természet kedvelő embert. Egy sem fog ott maradni. At kellene gondolni ezt a dolgot es a kommunista vezetőkét mint Leonid ur végképp leültetni…. ha ő megy mindenki más maradna