Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tamás Sándor az RMDSZ háromszéki tanácselnök-jelöltje

Tamás Sándor az RMDSZ háromszéki tanácselnök-jelöltje Kovászna megye

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke lesz a szövetség Kovászna megyei tanácselnök-jelöltje a június 9-ei helyhatósági választásokon – erről döntött pénteki ülésén a Háromszéki Képviselők Tanácsa, amely egyúttal a megyei tanácsosi tisztségre pályázókat is rangsorolta.

Hirdetés
Hirdetés

„Háromszéken előbb a politikai összhangot teremtettük meg, magyar-magyar együttműködést indítottunk, nemzeti összefogást alakítottunk ki. Politikai családunk összhangot teremtett az emberekkel, a közösség elvárásai mentén vittük a fejlesztéseket.  Tudjuk, hogy a háromszékiek azt várják el tőlünk, hogy további eredményeket érjünk el: egyrészt a települések, a megye és Székelyföld fejlesztésében, másrészt pedig nemzetiségi jogaink védelme, bővítése terén, és persze nem utolsósorban azt, hogy Háromszéken élhető legyen az élet mindenki számára” – emelte ki  Tamás Sándor politikai beszámolójában. Elmondta: Háromszék a béke szigete, ennek ellenére nem szabad hátradőlni, ugyanis a béke megőrzéséért is küzdeni kell. „Tudjuk, hogy a részvétel magas lesz a románok körében a június 9-ei választáson. Az is borítékolható, hogy a szélsőségesek, az AUR és Șoșoaca egyre hangosabb lesz és egyre nagyobb teret nyer. Erre csak egyetlen jó válasz lehetséges: ha ők sokan mennek el szavazni, akkor mi menjünk el még többen! A célunk egyértelmű:  le kell győznünk a magyar közönyt és a román AUR-t” – fogalmazott a tanácselnök.

Fotó: Török Etele

A HKT tagok szavazata értelmében a megyei tanácsosi jelöltlista így áll össze: 

 1. Tamás Sándor
 2. Henning László János
 3. Szász István Endre
 4. Kondor Ágota
 5. Váncza Tibor István
 6. Gáspár Zsolt
 7. Jakab István Barna
 8. Imre Csaba Loránd
 9. Bartók Enikő Mária
 10. Benkő Erika
 11. Gáj Nándor
 12. Farkas Ferenc
 13. Ambrus József
 14. Bocskor László
 15. Lung László Zsolt
 16. Kiss Imre
 17. Csoma József
 18. Cseh Csaba
 19. Nagy Antónia
 20. Jancsó Balázs
 21. Gábor Balázs
 22. Tusa Adorján
 23. Tókos Szilárd
 24. Tamás István
 25. Cserey Zoltán
 26. Jakab Irén
 27. Lukács Attila
 28. Jánó Mihály
 29. Opra Béni Béla
 30. Rancz Judit
 31. József Álmos Zoltán
 32. Kovács Noémi
 33. Szöllősi Tamás
 34. Keresztes László
 35. Haan-Deák Anikó
 36. Lukács Botond
 37. Czimbalmos Kozma Csaba
 38. Szakács-Kádár Juliánna

Fotó: Török Etele

Az ülésen jelen levő Horváth Anna önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnök az európai parlamenti választások fontosságát hangsúlyozta: „Június 9-e legnagyobb kihívása Székelyföldön: emelni a tétet. Tudatosítani kell a székelyföldi emberekben, hogy az önkormányzati választásokon túl, az Európai Unió hatalmas változások előtt áll. Mi is azt akarjuk, hogy változzon. Ahhoz, hogy ezt a változást a mi értékrendünk és érdekeink szerint alakíthassuk, befolyásoljuk, nem maradhatunk külső szemlélők, ott kell lennünk, ahol a döntések születnek.”

az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet sajtóirodája

Fotó: Török Etele

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. április 14., 12:25
  ÉRTÉKELÉS: 23

  „Háromszéken élhető legyen az élet mindenki számára”. Már vagy négy mandátum óta annyira élhető az élet Háromszéken, hogy azóta senki nem ment külföldre vagy más megyébe dolgozni. Igaz, mondani lehet bármit.

 • User
  Dátum: 2024. április 14., 20:00
  ÉRTÉKELÉS: 35

  A hírek szerint Jakab Barna alelnök helyét az anyósa, Kondor Ágota veszi át. Le van züllesztve rendesen az a megyei rmdsz: anyós, vej, jegyes, após, apatárs, osztálytárs, keresztapa a megyei és sepsiszentgyörgyi listán.

 • User
  Dátum: 2024. április 15., 9:26
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ideje lenne hogy legyen amibol valasztani nem csak a regi kotelek ujbol es ujbol negyevente elobujon ilyen-olyan igeretekkel. A 16 eve betokosodott poszton levo Sandornak is idelye lenne hogy hatrabb lepjen es egy fiatalabbnak adja at a helyet.Na de igy volt elodje is, ebbol a posztbol vonul nyugdijba (mert kimartak a fiatalabbak), hanem meg most is ott volna.
  A nyugdijas tanacstagoknak is mar az onokakkal kellene foglalkozanak, nem 70 akar 80 evesen is a magyei tanacsosi pozicioban ekeskedjenek, mar nem latnak jol szemuveggel sem, nembeszelek a hallasukrol.
  Ezeket a poziciokat is fiatalabb csapatal kellene frisiteni.
  Akkor erdemes lenne mar elmenni szavazni is.
  Igy mar mindenki raunt a negyevente ugyanazok latvanyan – en reszemrol is ezek koze tartozok.
  Nem aszt mondom hogy nem volt fejlodes a megyeben – de fejetlenseg es elherdalt penz az megtobb volt.
  Hat kb igy allunk.

 • User
  Dátum: 2024. április 16., 12:49
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A nagybaconi döcögő közbirtokosságnak ez még egy plusz kiadás.De hogy mivel érdemelte ki a közbirtokossági elnök a jelölést az rejtély,hiszen sem felkészültsége,sem tudása nincs egy ilyen tisztség betöltéséhez.

 • User
  Dátum: 2024. április 20., 8:14
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Tamás Sándor és a régebbi RMDSZ es politikusokat úgy lehet el képzelni,mind a 80as 90es években a falusi iskolai tanitokat tanárokat! Azokat a bomba se vette ki abból a posztjukbol,vagy onet haltak ki,vagy onet mentek nyugdíjba.Az RMDSZ politikusai így vannak,mást nem engednek oda,mert csak ők képesek meg váltani a világot!Csak sajnos ezúttal az RMDSZ fogja húzni a rövidebbet!

 • User
  Dátum: 2024. április 22., 21:56
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A tej,kifli programmal mi van? Eltelt 1 év lassan!Vagy ilyen aprósággal,mármint gyermekek,ők ugye aprók,nem kell foglalkozni!Ja,de a szüleik szavaznak!

 • User
  Dátum: 2024. április 22., 21:29
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Munkahelyek?A fiam 102 ajánlatra küldte el a jelentkezést,eddig 3 helyről egyáltalán válaszoltak! Sajnos nincs RMRSZ politikus a családban.