Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Takarítás a zsidó temetőben

Takarítás a zsidó temetőben Kovászna megye

Szombaton újabb akcióra hívja az érdeklődőket a Tegyünk Kézdiszékért: azt tervezik, kitakarítják Báró Purczell János, a Székely Katonanevelde építője végső nyughelyének a környékét, valamint a zsidó temetőt.

Hirdetés
Hirdetés

A társulás Facebook-oldalán intézett közösségi felhívást Kézdiszék lakosságához, „amelynek célja, hogy hagyományt teremtve megtisztítsuk környezetünket az ott felejtett szeméttől és gaztól, továbbá felhívjuk a figyelmet közegeink gondozására és védelmére. Erősíteni szeretnénk, hogy felelősséggel tartozunk az örökségeink iránt, a legfontosabb, hogy megőrizzük és gyarapítsuk kincseinket, hogy az utánunk következő nemzedék is megismerje, megélhesse a közösségi, az együvé tartozás érzését.”

Az akcióra március 30-án, szombaton 10 órától kerül sor a kézdivásárhelyi zsidó temetőben, illetve a református sírkertben található Purczell-kriptánál. A felhívás szerint az érdeklődők vigyenek magukkal kerti szerszámokat (gereblye, kapa, ásó, metszőolló), az egyéb szükséges eszközöket (kesztyű, szemeteszsák, seprű stb.) a helyszínen biztosítják. Az önkénteseket a régi IFET bejáratánál, az Orex építkezési lerakat előtt várják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük