Hirdetés
Hirdetés

Ballag a gyerek, jön a pápa

Ballag a gyerek, jön a pápa Kovászna megye

Lapunk szerkesztőségébe több, a szentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumba járó, idén érettségiző diák szülője is betelefonált, nehezményezve, hogy a tanintézmény a kicsengetést pont a székelyföldi pápalátogatás napjára, június 1-jére időzítette. Kérték, közvetítsük kérésüket-kérdésüket az iskola vezetőségének, nem lehetne-e valahogy módosítani a ballagás időpontját?

Hirdetés
Hirdetés

Tekintettel arra, hogy a pápa nem minden évben, de még csak nem is minden évtizedben jön Romániába (Székelyföldön még egyszer sem volt, s nem is jön a közeljövőben), a problémát felvető szülők részt szeretnének venni a csíksomlyói misén, de természetesen a gyermekük ballagásáról sem maradnának le. Már István igazgató elmondta, a kicsengetés időpontját már a tanév legelején, szeptemberben leszögezik, és ez éppen a szülők óhajára vált bevett szokássá, mert a vendéglátóegységekben már akkor meg kell ejteni a foglalásokat az ilyenkor szokásos díszebédekre. Ráadásul a város másik nagy elméleti líceumával is egyeztetik a ballagási ünnepség időpontját, hiszen nagyon sokaknak vannak ismerőseik, rokonaik mindkét intézményben, ők szintén ott szeretnének lenni mindkét kicsengetésen. Ha most változtatnának, az több bonyodalmat okozna, mint amennyi előnnyel járna, ezt az iskola vezetőtanácsi tagjai is így gondolják. Az időponton tehát marad az eredetileg leszögezett.

A katolikus egyház feje eddig egyetlen alkalommal látogatott Romániába: II. János Pál pápa 1999 májusában. Igaz, ő akkor széles ívben elkerülte Erdélyt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 29., 15:48
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Válasszon a gyerek kicsengetése és a pápa nyekergése közt! A sulik év elején közlik a kicsengetés napját,h a szülő idejében foglaljon vendéglőt még ha közben a nebuló meg is bukik!🤣A pápa amúgy is dec.1re akart ide látogatni de mivel a balkán a világháborúk gyújtózsinora inkább gyereknapra tette! Jobban jellemző ez rá,így a kepét is megkapja a katolikusoktól!