Hirdetés
Hirdetés

A gimnazisták is összemérték tudásukat

A gimnazisták is összemérték tudásukat Cseperedő

A Székely Mikó Kollégium adott otthont az 5-8. osztályos diákok számára szervezett megyei szintű Vidám Versek Versmondó Versenynek. A 87 versenyző közül nyolcan jutottak tovább az országos szakaszra, melyet április 5-7. között szerveznek Szatmárnémetiben.

Hirdetés
Hirdetés

A megyeszékhelyi tanintézmény dísztermében Kőmíves Noémi magyar szakfelügyelő, valamint dr. Péter Sándor, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Kovászna megyei szervezetének elnöke köszöntötte a versenyzőket és a felkészítő tanárokat. Jaksa Emese Sára óvodás verset hozott ajándékba a nagyoknak. Idén összesen 87 gimnazista diák mérte össze tudását a megyei szintű vetélkedőn. A legnépesebb az ötödikesek évfolyama volt, 38-an mondtak verset, a hatodikosokat 22-en, a hetedikeseket 17-en, míg a nyolcadikosokat 10-en képviselték.

A zsűri döntése alapján az ötödikes évfolyamról négyen jutottak tovább az országos versenyre, az első díjas Tordai Magor (Gaál Mózes Gimnázium), a második helyezett Bartha Boróka (Kőrösi Csoma Sándor Líceum), a harmadik díjas Kovács Máté (Székely Mikó Kollégium) és dicséretben részesült Kerekes Károly-Kevin Kovásznáról. A hatodikosok közül a legeredményesebb Csiszér Emese volt (Váradi József Általános Iskola), második helyen Tokos Lilla Eszter (Gaál Mózes Gimnázium) végzett, a hetedikeseknél a legjobban Török Tamara (Árkos) teljesített, míg a végzős gimnazistáknál az első Hubbesz Gellért Mátyás (Mikó). Mindannyian meghívást kaptak az országos megmérettetésre. Gratulálunk a diákoknak és Benedek Erika, Sikó Nóra-Boglárka, Tókos Ibolya, Both Erzsébet, Veres Krisztina és Kedves Laura felkészítő tanároknak!

A gimnazisták mellett nyolc elemi tagozatos diák – Zsigmond Zoltán, Kovács Jázmin, Bajcsi Orsolya, Hencs Andrea, Virág Nimród, Sandu Franciska, Fülöp Zsolna és Kerekes Beáta – is jelen lesz az országos döntőn. Ahogyan arról már beszámoltunk, számukra február végén szervezték meg a megyei versenyt Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban. Így összesen 16 diák képviseli megyénket Szatmárnémetiben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük