Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sziszifuszi küzdelmet folytat a kukázókkal a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat

Sziszifuszi küzdelmet folytat a kukázókkal a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat Kovászna megye

Tehetetlennek bizonyul a sepsiszentgyörgyi TEGA köztisztasági vállalat a kukázók hadával szemben: nemcsak szétszórják a háztartási hulladékot, hanem újabban a visszaváltható műanyagpalackok miatt fosztogatják a szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló műanyag harangokat.

Hirdetés
Hirdetés

A Tega szerint a lakóknak azonnal jelenteniük kellene a helyi rendőrségnek, ha az említett cselekedetek elkövetését észlelik, erre azonban ritkán kerül sor, így a hasonló tettek következmények nélkül maradnak. A szemétlerakók körüli mocsok pedig igencsak borzolja a lakók kedélyét, sokszor szóváteszik a közösségi oldalakon. Mióta bevezették a betétdíjas rendszert, sokan a visszaváltható palackokért, italosdobozokért is képesek felborogatni a műanyag kukákat, azok ugyanis csak alul nyílnak, speciális darus teherautóval ürítik őket. Azaz ürítették eddig….

Fotó: Sepsiszentgyörgyi szégyenfal/Facebook

Sok kicsi sokra megy alapon az 50 banit érő palackokat a hatóság előtt begyűjtik a hátrányos helyzetűek, maguk után hagyva a nekik nem kellő hulladékot. Azért, hogy ez ne forduljon elő, a köztisztasági vállalat arra biztatja a lakókat, hogy maguk váltsák vissza betétdíjas csomagolást. „Én úgy gondolom, hogy ez saját érdeke mindenkinek, illetve ha nincsen a konténerekben pénzt érő palack, akkor nem borítják fel őket – dupla haszon” – hívta fel a figyelmet Máthé László, a TEGA Rt. igazgatója.

A TEGA egyúttal arra is nyomatékosan kéri a lakosságot, hogy a Returo rendszer logójával ellátott üvegeket, PET-palackokat semmiképpen ne dobják a vegyes hulladékba, a többi, logónélküli üveget, palackot pedig tartogassák, míg a lomtalanító akciók keretében szintén átveszik. Hasonló akciót, vagyis üveggyűjtést legközelebb április 12-13-án szerveznek, ezzel kapcsolatosan a TEGA a későbbiekben közöl részleteket.

Fotó: Sepsiszentgyörgyi szégyenfal/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. április 3., 16:13
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Nem akarásnak nyögés a vége! Naphosszat kotorásznak a hátrányos helyzetűek, de egyet sem kapnak rajta. Ha egy percre megállsz tilosban egyből tudnak büntetni! A szemetesek nem a lakótársulatok, hanem a Tega tulajdona. Fizessen járőröket. A hatalmas összeget betudják hajtani bezzeg. Nyakig szemét az egész város a kukák környékén. Hol van a közegészségügy ilyenkor? Bezzeg három éve igen aktívak voltak a lakossággal szemben!

 • User
  Dátum: 2024. április 3., 17:56
  ÉRTÉKELÉS: 9

  A Tega az embereket hibáztatja. Kár hogy nincs konkurenciája. Akkor lenne rend rögtön. De a rengeteg pénz folyik be és neki az a lényeg. A járványtani intézet is alszik persze. Pedig fertőgóc szinte minden szemetes.

 • User
  Dátum: 2024. április 3., 19:56
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Nevetséges cég ez a tega … Még jó hogy az embernek van humora. A helyi rendőrség meg végezze a dolgát, ha többet gyalogolnanak jobban tudnak vigyázni a rendbontókat szemeteloket. S még jól is járnának mert a súlyfeleslegből leadnanak.

 • User
  Dátum: 2024. április 3., 20:20
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Rendes zárat nem képesek rakni semmire, havonta sírnak az újságban miatta. Sok ügyefogyott dolgozik ott, mert sose akarják megoldani a problémát. Egy hónap múlva olvassuk ezt megint.

 • User
  Dátum: 2024. április 3., 21:10
  ÉRTÉKELÉS: 10

  És persze a helyi rendőrség nincs sehol.Ok aparkolo díjakat kell ellenőrizzék és büntetésének! Egy hónap alatt(kb.) ha kínálnak lesre (mint a filmekben látjuk) nem hiszem, hogy egy rongálot sem kaptak volna el.

 • User
  Dátum: 2024. április 4., 9:46
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Nem ezeket a majmokat kellene megleckéztetni? Meddig nézzük még tétlenül, a fene egyen már modern világot. Egyébként ez a visszaváltás egy nagy baromság. Idáig is a sárga kukába dobtam, most meg kinlodjunk. A Carrefournál sor van, a Kauflandnál nem működik, a Pennynél nem ismert fel a visszaválthatót. Mire jó ez.

 • User
  Dátum: 2024. április 4., 15:06
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Egy dolog legyen már világos mindenki számára , aki arra buzdit , hogy törvénysértés esetén tárcsázza a helyi rendőrséget : ha kiszálláskor nem érik tetten a törvénysértőket , könnyen megeshet , hogy maga a betelefonáló húzza a rövídebbet és kap büntetést , jobbik esetben figyelmeztetést. Vonatkozik ez úgy kukázókra mint zajongógra , stb. Na , ezért nem szívesen jelentget az ember. Más megoldás után kell nézni vagy a rendőrségi szabályzaton módosítani. Nem jellemző , hogy csak , úgy , szórakozásból hivogatnánk őket.