Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szemműtétre javasolták

Szemműtétre javasolták Kovászna megye

A kovásznai Ö. L. 101. életévét töltő, szinte teljesen vak és süket nagymamájának (képünk) akarta elintézni a mozgássérültségi pótlékot: két orvos jogosnak vélte a nénit a támogatásra, de a sepsiszentgyörgyi járóbeteg-rendelőben a harmadik orvos úgy vélte, jogtalan az igény, hiszen a beteg még műthető.

Ö. L. a történtek után a közösségi portálon közzétett, illetve lapunknak adott beszámolójában fejezte ki csalódottságát. „Nem arról a kevés pénzről van szó, amit kaphatott volna az amúgy is szegényes nyugdíja mellé, hanem arról, hogy egy 101. életévében levő idős nőt szemműtétre javasolt az orvos. Hol marad az emberség?” – tette fel a kérdést a panaszos.
B. H., a szóban forgó orvos kérdésünkre elmondta: a jogosultság hitelessége már az elejétől gyanús volt a bizottságnak, ezért küldték három orvoshoz véleményezésre. Érvelése szerint a törvény kimondja, hogy aki műthető, az kortól függetlenül nem jogosult a támogatásra. Ő pedig nem kockáztathatja meg, hogy az állam pénzét önkényesen, a törvényt megkerülve javasolja olyannak, akin a műtét segíthet. Úgy tudja, a véleményezések után a bizottság dönthet egy olyan lehetőség mellett is, hogy hat hónapig a szóban forgó néni megkapja a pótlékot, de ha az alatt nem műtik meg, akkor elveszti a jogosultságot.
Mindezek függvényében a csalódott unoka megjegyezte: „Ez nem pénzről szól, hanem az emberségről. Ha ő jogosnak vélte volna, akkor azt mondja, veszélybe kerül a praxisa, de ha a nagymamám, idős kora miatt belehalna a műtétbe, akkor mégis ki lenne a felelős?” – tette fel a kérdést Ö. L. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. november 19., 10:34
  ÉRTÉKELÉS: 11

  SZEGENYSEGI BIZONYITVANY!!!!!!! Sajnos mar reg nem az embersegrol beszelunk, ebben a cikkben aztan tenlyeg nemmmmmm. Teljes mertekben igazat adok az unokanak. Szanalmas dolognak tartom, hogy, egy 101 eves neniket, mutetre javasoljanak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! S ha tovabb folytatjuk a tortenetet, gondolom hogy a B.H nevu doktornoooo csak sajat maganrendelojeben vegezne a mutetet neeeemmm? SZOMORUUU. Isten eltesse a nagyikat sokaig!

 • User
  Dátum: 2018. november 19., 14:44
  ÉRTÉKELÉS: 6

  B.H. DOKTORNO PERSZE ,HOGY A MUTETET JAVASOLJA MERT ABBOL NEKI VALAMI MEGJON , VISZONT A MASIKBOL A POTLEKBOL NEM KAP SEMMIT .TOLE NE IS VARJANAK EMBERSEGET , ELORE FIZETEL A MAGAN RENDELOBEN ES AZUTAN KULD A KORHAZBA.MEGJEGYZESKEPPEN A SZEMLENCSEK ESETE !!!!

 • User
  Dátum: 2018. november 20., 0:32
  ÉRTÉKELÉS: 7

  B. H. is egy azon orvosok közül, aki elveszi a 100 lejt a magánrendelőben és küldi a beteget műtétre a kórházhoz, vagy műtét a kórháznál és kontrollra hívja a beteget a magánrendelőbe, Kézdivásárhelyen vagy Sepsiszentgyörgyön.És naná, hogy elveszi a borítékot a műtétkor is!!

 • User
  Dátum: 2018. november 20., 6:12
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Ha az unoka azt akarta volna hogy a nénit műtsék és az orvos nem vállalja akkor is a sajtóhoz fordul… egyesekbek semmi nem jó! Nagyobb szakértőnek kèpzelik magukat mint az orvosok…