Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Százévest köszöntöttek

Százévest köszöntöttek Kovászna megye

Sok megpróbáltatás után is irigylendő testi-szellemi egészségben fogadta pénteken köszöntőit – Ráduly István prefektust, Szabó Annamáriát, Uzon község alpolgármestere és a Román Hadsereg képviseletét – a 100 éves, bikfalvi Török János bácsi, aki a munkától most se fél.

Hirdetés
Hirdetés

Ráduly István volt uzoni polgármester most kormánymegbízottként, a szentgyörgyi katonaság képviseletében Neagu Dorin alezredes és két kollégája, valamint Szabó Annamária alpolgármester tortával, pezsgővel, emléklappal köszöntötte az otthonában, családja körében élő Török Jánost, aki – ennyi idő távlatából – megkönnyebbüléssel, lendülettel, felszabadultan mesélte háborús élményeit a vendégeknek, de „csak a nagyját”. Négyévi hadifogság, sok halál közeli élmény után, átélve tífuszt és sárgaságot, hogy a Tiszába lökték, hogy százasával vesztek el mellőle bajtársai, több nyelvet (oroszt, németet, franciát) beszélve tért haza szülőfalujába, ahol azóta is él családja körében: egy leánya, két fiúunokája, két dédunokája van. Büszke arra, hogy soha nem hazudott, hogy mértékkel, istenfélelemben és haragosok nélkül élt. Mindmáig tevékeny a háztáji gazdaságban, kiváltva a falubeliek csodálatát és elismerését. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. május 25., 9:34
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Istel eltese meg sokaig – ilyen kort megert emberek nem sokan vanak – ilyen kort megert embertol kellene tanuljanak a mai elojarok azok akik koszontotek es ugy ahogy Janos bacsi mondta nem hazudott, mindig dolgozott, nincs haragosa – na igy kellene az elojarok is folytasak munkajukat a magyarsag erdekeben.

  • User
   Dátum: 2021. május 25., 14:00
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Istel – IsteN
   eltese – élteSSe
   vanak – vaNNAK
   elojarok – előLjárok (kétszer szerepel, így nem elírás)
   koszontotek – köszöntöTTék
   folytasak – folytaSSák

   Nehéz ez a magyar nyelv.