Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Barlangokat látogattak

Barlangokat látogattak Kovászna megye

Jól sikerült a Hazajáró Honismereti és Turistaegylet hétvégi, Vargyas-szorosi túrája. A baróti Elveszett Világ Természetjáró-, Turista és Barlangász Egyesülettel közösen szervezett túrát az utóbbi egyesület két tagja, Demeter Zoltán és Sütő István vezették.

A résztvevők legelőször a szorosba menet az Ejtőkőnél álltak meg, ahol a legenda szerint régebb, a magas sziklakőről halálraítélteket „ejtettek” a mélybe, innen a neve, majd a Vargyas-szoros bejáratánál kezdődött a tulajdonképpeni túra. A szorosban rengeteg turista tartózkodott, ennek ellenére még mindig megőrizte a Vargyas-patak csobogása, a helyhez köthető legendák és a hűs barlangbejáratok nyújtotta régi varázsát.

Hirdetés
Hirdetés

Demeter Zoltán a Hazajárók számára a Vízkeletnél tartott részletes bemutatót és ismertetőt a szorosról, aztán a Kőcsűrhöz való rövid kitérő után a szoros leghosszabb és legismertebb barlangjának, az Orbán Balázsnak a meglátogatása következett. Újdonság, hogy az idei idénytől a ez zárva van a turisták elől, meglátogatása csak vezetővel engedélyezett. A Nagybarlang részleges bejárása után a szemben levő, érdekes Tatárlik barlanghoz is kimásztak a túrázók, akiknek végül, még arra is maradt idejük, hogy hazafelé, Vargyason a Sütő család faragászati és festettbútor-kiállítását, népművészeti gyűjteményét megnézzék.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük