Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Brassói taxist szurkáltak meg

Feketehalomról Sepsiszentgyörgyre volt fuvarja egy brassói taxisofőrnek vasárnap éjjel. Miután megérkezett a megyeszékhelyre, két férfi elegyedett vele szóba, akik késsel fenyegetve arra kényszerítették, hogy Brassóba szállítsa őket. Az úti célhoz érkezve, az utasok többször megvágták és megszúrták a taxist a fején és vesetájékon. A támadás után a férfi sokkos állapotban, erősen vérezve eljutott a feketehalmi kórházig, ahol ellátták sebeit, majd a brassói megyei kórházba szállították. Az orvosok szerint állapota stabil. (fá) 

Megölte a kórházkapu

Tegnap 10 óra körül riasztották a kézdivásárhelyi rendőrséget, hogy egy nő megsérült a kórház kapujában. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a 73 éves áldozat háttal nekidőlt az intézmény elektromos kapujának, és amikor azt üzembe helyezték, hogy kiengedjenek egy, a kórházudvarról távozó autót, beszorította a kapuszárny. Hiába próbálták újraéleszteni, a nő a balesetben elhunyt. Az ügyben nem szándékos emberölés vádjával indult kivizsgálás. 


Csíki Sándor Program

Zajlik Sepsiszentgyörgyön az önkormányzat kezdeményezésére indított Csíki Sándor Program, amelyben felmérik az elemi iskolás gyerekek testtartását és mozgáskoordinációját. Ezt követően, mindenkinek egyénre szabott javaslatokat is megfogalmaznak, hogy miként javítsanak a problémákon – mondta sajtóértekezleten Kondor Ágota helyi tanácsos. A program minden iskolában 19 kinetoterapeuta segítségével zajlik, a szülők előzetes beleegyezésével mérik fel a gyerme-kek állapotát. Kondor Ágota elmondta: nem jellemző, hogy a szülők visszakoznának a felméréstől, sok gyereket megvizsgáltak már. Összesen 4003 alsó tagozatos kisdiák állapotát mérik fel a következő időszakban. A programot a nemrég elhunyt sepsiszentgyörgyi tornatanárról, gyógytornászról, Csíki Sándorról nevezték el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük