Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szabálysértő és ittas sofőrökből nem volt hiány

Több összehangolt közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök az óév utolsó és az új év első napjaiban Kovászna megyében, melynek eredményeképpen mintegy száznegyven szabálysértést állapítottak meg, huszonegy vezetői engedélyt függesztettek fel és több mint tízezer lej összértékű pénzbírságot szabtak ki  – tájékoztat közleményében a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kovászna megyei rendőrség munkatársai nagy számban voltak jelen a közutakon a december 27-30. közötti időszakban a balesetek megelőzésének érdekében, az ellenőrzések során a gyalogosan közlekedőket is szemmel tartották. Összesen több mint száztíz esetben állapítottak meg szabálysértést és tizenkét vezetői engedélyt függesztettek fel.

Január elsején, alig pár órával éjfél után egy 34 éves férfit intettek megállásra a hatóságiak, aki autójával a menetiránnyal ellentétes sávon közlekedett a 10-es európai úton, Bodzaforduló közelében. Az igazoltatás során a sofőr összefüggéstelenül beszélt, ráadásul nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Az alkoholszonda 0,95 mg/liter légalkoholszintet mutatott a leheletében, ezért biológiai mintavételezésre kórházba kísérték. Dél körül egy másik ittas sofőrt is elkaptak a közlekedésrendészek Kovászna környékén: a 22 éves férfi leheletében 1,07 mg/liter légalkoholszintet mértek. Előbbi esetben jogosítvány nélküli és ittas vezetés, míg utóbbi esetben ittas vezetés miatt indult eljárás.

Még aznap, 21 órakor egy gépjármű ütközött személyvonattal Kézdivásárhelyen, az első vizsgálatok értelmében egy 55 éves autóvezető körültekintés nélkül próbált áthajtani egy sorompó nélküli vasúti átkelőn, a baleset következtében a sofőrt kórházba szállították, mint kiderült, nem fogyasztott alkoholt az esetet megelőzően, az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás.

Az év második napján szintén több ponton voltak jelen a rendőrök a 11-es európai út Kovászna megyei szakaszán, ahol gyorshajtás miatt összesen huszonegy esetben állapítottak meg szabálysértést, több mint tízezer lej értékben róttak ki pénzbírságot, valamint kilenc sofőr jogosítványát függesztették fel.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük