Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Stresszesek a lakók

Stresszesek a lakók Kovászna megye

Felfüggesztették az építkezési, illetve bontási munkálatokat a leendő sepsiszentgyörgyi Design Banknál, mivel a lakók közbenjárására az építkezési felügyelőség új szakértői véleményezést rendelt el.

A Kossuth Lajos utcai 13-as tömbház két lépcsőházának lakói, akik a leendő Design Bank fölött laknak és közvetlenül érintettek a bontási munkálatok zajától, erre vonatkozóan panaszt nyújtottak be a Kovászna Megyei Építkezési Felügyelőséghez. Ebben egy olyan gyanút is megfogalmaztak, miszerint az épület tartószerkezetét is károsíthatták a munkálatokkal. Az alig egy hónapja megkezdett átalakítást ezért újabb ellenőrzésekig, a felügyelőség rendelkezésére múlt héten felfüggesztették – részletezte a leállás okát Tóth-Birtan Csaba alpolgármester.

A tervet felügyelő vásárhelyi szakember vasárnap el is végezte a helyszíni ellenőrzést az építkezési felügyelőség képviselőjének jelenlétében: a tartószerkezetet rendben találták, csak olyan minimális eltérést találtak a tervben szereplő, illetve az észlelt tények között, hogy például a földszinti födém nem egyben öntött betonból, hanem egy részén betonlapokból van összerakva, illetve hogy a bontás technológiájára vonatkozóan nem szerepelt részletes leírás a feladatfüzetben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük