Felhívás!

RÖVIDEN

Csak a gyilkosok szabadulhatnak?

Beke István után Szőcs Zoltánnak is elutasította a brassói törvényszék a feltételes szabadlábra helyezését. A két, terrorizmusért elítélt kézdivásárhelyi megfellebbezheti a döntést. Jól látszik, hogy mennyire kettős mércével mér a román igazságszolgáltatás: szabadlábra kerülhetett egy 45 éves sorozatgyilkos, akit 1994-ben öt gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönre ítélt a bíróság, Beke István és Szőcs Zoltán esetében a brassói törvényszék elutasította a feltételes szabadlábra helyezésüket. Beke István június 23-a után nyújthat be újabb kérést, Szőcs Zoltán, aki egy hónappal kevesebb ideig volt vizsgálati fogságban, július végén élhet ismét fellebbezési jogával. Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt 2018 júliusában ítélte börtönbüntetésre a román legfelsőbb bíróság. 

Miniszter a klinikán

A nemrég még egészségügyi miniszteri széket elfoglaló Victor Costache szívér-, mellkas- és tüdősebész főorvos együttműködésére is számíthat a sepsiszentgyörgyi Pro Vitam klinika – jelentette be közösségi oldalán az egészségügyi intézmény. A jászvásári orvosi egyetem végzettje korábban több külföldi (Franciaország, Németország, Dánia, Nagy-Britannia) kórházban is dolgozott, 2014-ben tért vissza az országba. Victor Costache a járványhelyzet közepén, március végén mondott le tisztségéről, személyes okokra hivatkozva, de igazából egy nem sokkal korábban tett nyilatkozata állhat a dolog mögött: elhamarkodottan azt ígérte, minden bukaresti lakoson elvégzik a koronavírustesztet. <<

Aszfaltoznak a piacon

Június 23–24-én lezárják a sepsiszentgyörgyi piac Bánki Donát, illetve Ág utca felőli bejáratait, ameddig az adott részeken kijavítják a megrongálódott aszfaltot. „A piac összesen két napig, a szokott négy bejárat helyett csupán kettőn lesz megközelíthető” – fogalmazott Máthé László, a TEGA igazgatója. A munkálat nem érinti a zöldségpiac működését, azonban a Bánki Donát utcára nyíló kaputól a tér felső, illetve alsó sétányát lezárják, így több üzlet, a gyógyszertár és a bódék egy része is zárva lesz ebben az időszakban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.