Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Stayin Alive karaván

Stayin Alive karaván Kovászna megye

Huszonöt településre jutott el a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) Stayin Alive karavánja, mely során egészségügyben dolgozó szakemberek 30 képzést tartottak, és több mint 500 fiatalnak tanították meg az elsősegély alapjait.

Hirdetés
Hirdetés

– Több szempontból volt célszerű a karaván: egyrészt azért, mert több mint 500 fiatal sajátította el az elsősegély alapjait, ezzel pedig életeket menthetnek a jövőben, másrészt azért, mert válaszokat kaphattak az online médiában elterjedt oltásellenesség miatt kialakult kérdéseikre is. Felemelő érzés azt tapasztalni újra, hogy a fiatalok nem közömbösek a hasonló események iránt – fogalmazott Oltean Csongor, MIÉRT elnök.

– Az évek során azt tapasztaltuk, hogy Románia szinten nagyon kevesen ismerik az elsősegélynyújtás alapjait, ezért, amikor szembesültünk a vírushelyzet komolyságával, úgy döntöttünk, hogy a fiatalokat megcélozva hangsúlyt fektetünk ezek ismertetésére. Oktatni kezdtük a legfontosabb tudnivalókat az újraélesztésről, defibrillátor használatáról, fulladás meggátolásáról. Néhány éven belül ez a korosztály felnő, ők lesznek azok a személyek, akik szükség esetén közbe tudnak avatkozni és hatékonyan alkalmazni a karavánon tanultakat. A közeljövőben szeretnénk a karavánt folytatni, kibővíteni más hasznos tudnivalókkal is, mint például az általános sürgősségi esetek ellátása: vérzések, égések, törések kezelése – szögezte le Buna Hunor mentős asszisztens, a kampányban részt vevő Salvatore Egyesület vezetője. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük