Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Spórol a kormány

A Kovászna Megyei Erőforrás és Nevelési Tanácsadó Központ (KMENTK) szakszervezete figyelmeztető sztrájkot jelentett be mára 10 és 12 óra között.

Szilágyi Andrea iskolai tanácsadó tanár, csoportfelelős lapunknak elmondta, jelzést kaptak a minisztériumból, hogy jövő hónaptól meg akarják szüntetni a speciális nevelési igényű (SNI-s) gyerekekkel az integrált oktatásban dolgozó pszichológusok és logopédusok 15%-os, fokozott szellemi igénybevételt kompenzáló pótlékát, mindamellett, hogy a többi tanárkollégával ellentétben decembertől nem kapják az amazoknak folyósított 10%-os neuropszichológiai terhelésért járó pótlékot sem, holott ugyanúgy oktató tanári státusuk van.

A speciális iskolában székelő KMENTK iskolai tanácsadó tanárai és logopédusai komplex pszichopedagógiai tevékenységet folytatnak, tanítási óráik vannak, és SNI-s gyermekekkel is foglalkoznak.

Hirdetés
Hirdetés

– Tiltakozásunk jeléül a jelzett két órában nem folytatunk oktató-fejlesztő tevékenységet, és az előkészítőbe íratandó gyermekek pszichoszomatikus felmérését is szüneteltetjük – közölte Szilágyi Andrea.

„Ezek a személyek a Kovászna Megyei Tanügyi Szabad Szakszervezet tagjai is, szervezetünk 6520 tagjának a nevében szolidaritásunkról és támogatásunkról biztosítjuk a tiltakozó kollégákat. Amúgy a törvényi háttér módosítása nélkül a pótlék megvonása törvénytelen húzás lenne a minisztérium részéről” – írja Nagy Gábor szakszervezeti elnök a szerkesztőségünkhöz is eljutatott közleményben.

A tiltakozó jegyzéket kedden iktatták a KMENTK Kálvin-téri igazgatóságán, Nagy Gábor szerdán a megyei tanfelügyelőségre is eljuttatta a sztrájkolók támogatásáról értesítő iratot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük