Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Robogóval oszlopnak
Vasárnap hajnali 5 óra körül értesítették a sepsiszentgyörgyi rendőrséget a 112-es segélyhívószámon, hogy az 1918. de-cember 1. sugárúton sérüléssel járó közúti baleset történt. A helyszínre kiérkező közlekedési rendőrök megállapították, egy 69 éves, robogót vezető férfi elvesztette uralmát a jármű fölött, és villanyoszlopnak ütközött. Könnyebben sérült. Megszondáztatták, a teszt eredménye szerint nem fogyasztott alkoholt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával folytatódik az eljárás.

Állásokat hirdetnek
Közel négyszáz állást hirdet jelenleg a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség, de a munkahelyek nagy része ugyanaz, amelyek korábban is elérhetőek voltak, de nem töltötték be. A szabad helyek közül a legtöbbte a konfekció- és csomagolóipar kínálja, ezekbe a gyárakba több mint száz munkást keresnek, akár szakképzetlen személyeket is, vállalva a betanítást. Több állás van az építőiparban is, a segédmunkások mellett szakembereket is keresnek: kőműveseket, vakolómunkásokat, ácsokat. A kereskedelemben és vendéglátóiparban is vannak meghirdetett állások: elárusítókat, árukihordókat alkalmaznának, de nagy a hiány konyhai személyzetből is. Közép- és felsőfokú végzettségű személyek számára is akad néhány munkahely: referenseket, titkárt, raktárost, recepcióst keresnek. Érdeklődni az állásokról és további ajánlatokról a munkaügynél lehet, illetve a 0267.312.157-es telefonszámon.

Online előadás
A hormonok hatása a mindennapokra címmel tart online előadást Kozma Orsi dietetikus július 1-jén 19 órától. A beszélgetés témája a hormonok által befolyásolt testsúlyváltozás, indokolatlan fáradtság, illetve ezek hatása a sportteljesítményre. Az előadó kiemelt témaként kezeli a táplálkozást, az életmódot befolyásoló környezeti tényezőket, de a sportot is. Ugyanakkor komplementer hormonegyensúly-tanács-adóként ennek a témakörnek az átadására is szeretne minél nagyobb hangsúly fektetni, hiszen nemcsak nők, de férfiak esetében is számtalan probléma hátterében hormonális problémák húzódnak meg, életmód- és táplálkozásváltoztatással ezeken is lehet javítani. Jelentkezni az esemény Facebook-oldalán lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük