Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nincs érdeklődés

Kovászna megyében mindössze négy termelő vesz részt az országos „paradicsom programban”, fokhagymatermesztésre is járna támogatás, ám arra egyetlen jelentkező sem akadt, ez visszaesés tavalyhoz képest – tájékoztatott Kozma Béla, a megyei mezőgazdasági igazgatóság vezetője. Elmondta azt is: egyelőre nem okozott nagy gondot ebben az időszakban a nagyon magas hőmérséklet, csapadékra viszont szükség lenne. Az Országos Hidrológiai Intézet adatai szerint is súlyos aszály van, amennyiben nem jönnek komolyabb esőzések, bajba kerül a mezőgazdasági ágazat. Legjobb helyzetben azok a gazdák vannak, akik a csapadékra várva meg tudták oldani a kultúrák öntözését – tette hozzá az igazgató. (fi) 

Zaklatót tartóztattak le

A brassói rendőrség bűnügyi osztálya szexuális zaklatás vádjával indított bűnügyi kivizsgálást egy 33 éves Kovászna megyei férfi ellen. A vizsgálatok nyomán kiderült, hogy vasárnap este háromnegyed hét körül, miközben egy vasúti aluljáróban tartózkodtak, a gyanúsított többször is kéretlenül megérintett egy 23 éves nőt. A begyűjtött bizonyítékok alapján a férfit 24 órára őrizetbe vették. Az ügyben a brassói ügyészség vezetésével folytatódik a nyomozás. (fá) 

Hadd dolgozzanak a fiatalok!

A Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Hivatal felhívja a munkáltatók figyelmét, hogy amennyiben diákokat alkalmaznak a vakáció hónapjaiban, maximum 60 napra igénybe vehetik a szociális referenciamutató (ISR) 50%-nak megfelelő havi állami támogatást, azaz 262 lejt. Ehhez meg kell kötniük egy teljes munkaidőre szóló egyéni munkaszerződést a 16–18 éves diákokkal (betöltött 15. évétől is alkalmazható egy tanuló szülői beleegyezéssel): 18 év alatt ilyennek számít a napi 6, heti 30 órás munkaidőre szóló alkalmazás. A szerződést a munkaügyi hivatal megyei fiókjánál is be kell jelenteniük, illetve a vállalkozás és a munkaügyi hivatal között is szerződést kell kötni ez ügyben. (bt) 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük