Felhívás!

Röviden

Nincs érdeklődés

Kovászna megyében mindössze négy termelő vesz részt az országos „paradicsom programban”, fokhagymatermesztésre is járna támogatás, ám arra egyetlen jelentkező sem akadt, ez visszaesés tavalyhoz képest – tájékoztatott Kozma Béla, a megyei mezőgazdasági igazgatóság vezetője. Elmondta azt is: egyelőre nem okozott nagy gondot ebben az időszakban a nagyon magas hőmérséklet, csapadékra viszont szükség lenne. Az Országos Hidrológiai Intézet adatai szerint is súlyos aszály van, amennyiben nem jönnek komolyabb esőzések, bajba kerül a mezőgazdasági ágazat. Legjobb helyzetben azok a gazdák vannak, akik a csapadékra várva meg tudták oldani a kultúrák öntözését – tette hozzá az igazgató. (fi) 

Zaklatót tartóztattak le

A brassói rendőrség bűnügyi osztálya szexuális zaklatás vádjával indított bűnügyi kivizsgálást egy 33 éves Kovászna megyei férfi ellen. A vizsgálatok nyomán kiderült, hogy vasárnap este háromnegyed hét körül, miközben egy vasúti aluljáróban tartózkodtak, a gyanúsított többször is kéretlenül megérintett egy 23 éves nőt. A begyűjtött bizonyítékok alapján a férfit 24 órára őrizetbe vették. Az ügyben a brassói ügyészség vezetésével folytatódik a nyomozás. (fá) 

Hadd dolgozzanak a fiatalok!

A Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Hivatal felhívja a munkáltatók figyelmét, hogy amennyiben diákokat alkalmaznak a vakáció hónapjaiban, maximum 60 napra igénybe vehetik a szociális referenciamutató (ISR) 50%-nak megfelelő havi állami támogatást, azaz 262 lejt. Ehhez meg kell kötniük egy teljes munkaidőre szóló egyéni munkaszerződést a 16–18 éves diákokkal (betöltött 15. évétől is alkalmazható egy tanuló szülői beleegyezéssel): 18 év alatt ilyennek számít a napi 6, heti 30 órás munkaidőre szóló alkalmazás. A szerződést a munkaügyi hivatal megyei fiókjánál is be kell jelenteniük, illetve a vállalkozás és a munkaügyi hivatal között is szerződést kell kötni ez ügyben. (bt) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.