Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Húsvéthétfői itóka

Hétfőn este negyed nyolc körül a Brassó megyei rendőrök Bodzavám területén megállítottak egy 50 éves, Kovászna megyei férfi által vezetett járművet. A sofőrt megszondáztatták, leheletében 1,09 mg/l légalkoholszintet mértek, ezért kórházba kísérték, hogy vért vegyenek tőle az alkoholszint pontos megállapítása érdekében. Az ügyben ittas vezetés vádjával indult bűnügyi eljárás. (fá)

Teltház a szállodákban

Az már most biztos, hogy nagyon sokan megfordulnak idén Sepsiszentgyörgyön a Szent György Napok fesztiválhétvégéjén, ugyanis a város szállodái megteltek, de a környező településeken is egyre kevesebb a szabad szoba a következő napokra. A Booking.com szálláskereső portálon már egyetlen szabad szoba sincs a péntek-vasárnap hétvégére, a legközelebbi szálláshelyeket a közeli falvakban, illetve Kovásznán kínálja az oldal. Mivel a szállodák foglaltak, a közösségi médiában sokan keresnek szabad szobát hétvégére, nem feltétlenül hotelben, sokaknak egy magánlakás szobája is megfelel a célra. A kereslet találkozik a kínálattal, néhányan üres lakást, mások szobákat kínálnak a vendégeknek, a lakásokat 500 lejért három napra, a szobákat pedig 100–150 lejért. (bi)

Nem térkép e táj pályázat

A Háromszéki Közösségi Alapítvány közzétette a honlapján (www.hka.ro) Nem térkép e táj pályázat keretén belül támogatást nyert osztályok listáját és az elnyert összegeket. Az identitáserősítő, honismereti osztálykirándulásokat a 2021-es Civil Liciten összegyűlt adományokból és a Közösségi Kártyaprogram alapjából finanszírozza az alapítvány. Idén 31 osztály összesen 48 ezer lej értékű kirándulást tervezett, az összesen 3874 kilométeres út üzemanyagköltségére 34 ezer lejt igényeltek. Mivel azonban az elmúlt kétéves járványidőszakban kimaradtak e honismereti utak, az alapítvány most 22.900 lejes támogatási keretéből mindenkinek juttatott, ha nem is a teljes kért összeget, legalább annyit, hogy költségeik nagyobb részét fedezzék az osztályok. A program támogatói: Kézdivásárhelyi Rotary Klub, Deák Hámor üzletek, Thermo Control, Horváth Service, Nexxon, Goldim, Orex, Sedit Serv, Székelyek a Magasban Egyesület, Fleckhammer Otto, Szabados Enikő, Bereczki M. Barna, Xhang Márta, György Ervin. (bt)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük