Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A tömbházak között

A tömbházak között Kovászna megye

Ünnep a tömbházak között – akár így is nevezhetnénk mindazt, ami a napokban Sepsiszentgyörgy központjától távolabb történik. Az idei városnapok egyik különlegessége, hogy a kulturális hét bizonyos eseményei, az interaktív szimfonikus koncert, a tangóharmonika improvizáció és a VR-színház a lakónegyedekben zajlottak vagy fognak zajlani.

Hirdetés
Hirdetés

A szikrázó napsütésben lágyan lengő színes szalagok és az andalító dallamok több tucat embernek parancsoltak megálljt a Nicolae Iorga utcában lévő kosárlabdapályánál, ahol kedden délután Móser Ádám muzsikus-zeneszerző egy órán át szórakoztatta a közönséget tangóharmonika-improvizációival. Amíg a gyermekek a fára szerelt hinta kipróbálásáért álltak sorba, addig szüleik a hétköznapi gondokat félretéve padokon és fűben ücsörögve élvezték a tavaszi napsütést és a nyugtató muzsikát. A művész nemcsak itt, hanem a város másik három lakónegyedében is szórakoztatta a nagyérdeműt, akik akár lakásuk ablakából is figyelemmel követhették a produkciót.

Talán kevésbé nyugtatónak, de annál izgalmasabbnak ígérkezik az Andrei Mureșeanu Színház kezdeményezése. A társulat ma 12 és 17 óra között az Andrei Șaguna utca és Ifjúság sétány kereszteződésénél, pénteken ugyanabban az időpontban a Nicolae Iorga utcában található kosárlabdapálya mellett, szombaton 10 és 14 óra között pedig az Erzsébet parkban állítja fel VR-sátrát. A sátorba belépve, a rendelkezésünkre bocsátott különleges szemüveg segítségével egyből kedvenc színdarabunk közepébe csöppenhetünk, az előadást egy szereplő vagy egy másik színész szemszögéből láthatjuk, így teljes intenzitással megélve a történéseket. Ráadásul mi magunk választhatjuk ki, hogy melyik darabban szeretnénk „játszani”. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. április 28., 11:16
  ÉRTÉKELÉS: 2

  giccsparade, utana a teganak lesz mit szednie, azt a sok szalagot, valakinek ezert fizettek, hogy kitalaljak es felbogozzak. Guta mulatos sztart kellett volna meghivni

  • User
   Dátum: 2022. április 29., 11:17
   ÉRTÉKELÉS: -1

   nagyon jó kezdeményezés, a hétköznapi emberek életébe hozza a minőségi kultúrát… aki szerint ez giccsparádé az álljon fel és csináljon jobbat

 • User
  Dátum: 2022. április 29., 13:29
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Szerintem is giccsparádé, olcsó kusturica muzsikával. Aki szereti az alja értelmi szintű, nincs mit kezdeni vele.
  Csinálnánk jobbat, de a tűzhöz nem engednek közel.

 • User
  Dátum: 2022. április 30., 17:59
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Kézmosás, fertőtlenítés ideje lejárt a városnapokon úgy látszik (sosem volt eddig sem), mert az élelmiszert árusítók miután elmennek vécézni, folyóvízhíjján utána megdagasztja a miccspasztát, kürtösösnél a tésztát, mindeniknél ez van, egészen a fagylaltosig, de előtte kezet nincs ahol mosnia. Örül annak is, ha el tud szaladni a vécéig és vissza, mert a vevőket ki kell szolgálnia. Nyammmiiiii!

 • User
  Dátum: 2022. május 2., 15:22
  ÉRTÉKELÉS: -5

  de minek mosni kezet vecezes utan? a pisikakaba szerintem nem nyult bele o sem ha meg akarattal igen akkor folosleges minek a kezmosasi lehetoseg?