Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nyolcadikosok figyelmébe

A Székely Mikó Kollégium nyílt napot rendez március 23-án, 24-én és 25-én 12.30 – 14.30 óra között. Ez alkalommal tájékozódni lehet a kollégium életéről, az induló osztályokról, bemutatkoznak az osztályfőnökök, részt lehet venni egy-egy angol, illetve német nyelvű foglalkozáson. Előzetes bejelentkezés a 0267.312.793-as telefonszámon.

Takarítás az Olt mentén

A Háromszéki Közösségi Alapítvány szombaton 10 és 12 óra között tavaszi gyorstakarítást szervez az Olt mentén. A megmozdulás célja elsősorban az Olt partjának tisztán tartása, másrészt ellenőrizni a tavalyi Olt-takarítás eredményét, a kihelyezett táblák épségét, a kialakított Olt-védelmi rendszer hatékonyságát. Várnak mindenkit, aki csatlakozni kíván. A résztvevőknek zsákokat, kesztyűket biztosítanak, ásványvízről és megfelelő öltözékről mindenki maga gondoskodik. Gyülekezés holnap 10 órakor Sepsiszentgyörgyön, az Arénánál, a Kaufland parkolójánál és a Trident mögött.

Segít a Román Posta

Ingyen szállítja a Román Posta a különböző humanitárius segélycsomagokat Ukrajnába. Az ország minden megyéjében kijelöltek egy gyűjtőpontot, ahol az adományokat fogadják. Ugyanakkor megjelölték azt is, hogy milyen kategóriájú dolgokra lenne szükség, és eszerint várják az adományokat. Be lehet vinni alapélelmiszer-csomagokat, gyógyszereket és kötszereket, ruhaneműt és cipőket, higiéniai eszközöket, világító és melegítő eszközöket, illetve kiegészítőket: sátor, takarók, egyhasználatos evőeszközök, elemek, tábori ágyak. Kovászna megyében két helyen fogadják az adományokat: Sepsiszentgyörgyön a központi postahivatalban, az 1-es számú ablaknál hétköznapokon 8 és 18 óra között, illetve az Állomás negyedi postahivatalban szintén hétköznapokon 7 és 19 óra között.

Lomtalanítás

A Tega Rt. újraindítja vidéki lomtalanítási akcióját. Március 21-én, hétfőn Sepsibükszádon, 22-én, kedden Mikóújfaluban, 23-án, szerdán Málnáson és Málnásfürdőn, 24-én, csütörtökön Sepsibodokon, 25-én, pénteken Oltszemen és Zalánban gyűjtik a szelektív hulladékot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük