Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Befüvezve ült volánhoz

Pénteken 21 óra körül a kézdialmási járőrök Lemhény területén megállítottak ellenőrzésre egy 23 éves férfi által vezetett személygépkocsit. A sofőrt drogtesztnek vetették alá, amely kannabisz jelenlétét mutatta ki a szervezetében. Bekísérték vérvételre a pszichoaktív szer jelenlétének igazolása érdekében. Az ügyben bűnügyi eljárás indult.

Betörőt füleltek le

Minősített lopás, illetve minősített lopási kísérlet ügyében indított nyomozást a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság. Tavaly december 16-án értesítették a baróti rendőrség munkatársait, hogy előző éjjel ismeretlen személyek betörtek egy köpeci üzlethelyiségbe, ahonnan pénzt és különböző termékeket vittek el. A rendőrök ugyanakkor megállapították, hogy az üzletbe való behatolás előtt az illető személy kinyitotta egy parkoló autó ajtaját, onnan azonban nem tudott semmit elemelni, mivel a tulajdonos nem hagyott a járműben értéktárgyakat. Múlt pénteken a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt egy 54 éves férfi személyében, bekísérték kihallgatásra, majd 24 órás őrizetbe vették.

Nem zárják be

Országos szinten több oltóközpontot is bezárnak érdeklődés hiányában, illetve tesztközponttá alakítják ezeket a létesítményeket. Kovászna megyében egyelőre nem készülnek ilyenre, főleg, hogy minden városban egy-egy működik, viszont módosulhat a nyitvatartás, mivel alacsony az érdeklődés – tudatta Ágoston László, a megyei közegészségügy vezetője. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy nem csak a kovásznai oltóközpont programja változott, hanem a barótié is, ahol kedden, csütörtökön és szombaton 9-13 óra között lehet oltást igényelni.

Lehet igényelni

A mezőgazdasági termelők február 15. és február 28. között nyújthatják be a sertésekre és baromfikra vonatkozó állatjóléti támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségnél (APIA). A kérelem jóváhagyásához szükséges dokumentumokat az APIA elektronikus platformjára kell feltölteni. A támogatási kérelmek mintái, valamint a kitöltési útmutató szintén az APIA honlapján érhető el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük