Felhívás!

Nem rejtegetnek semmit

Számon kérték az újságírók a Kovászna megyei rendőrség vezetőségének évértékelő sajtótájékoztatóján a múlt év decemberében Szentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratánál bekövetkezett halálos balesettel kapcsolatos hiányos kommunikációt. Elégedetlenkedésükre az adott okot, hogy érzésük szerint az intézmény vezetősége takargatni próbálta azt a tényt, hogy az illető egy munkatársuk, illetve hogy igen sok alkoholt találtak a vérében.

Az üggyel kapcsolatban nem véletlenül voltak rossz érzései a közvéleménynek, hiszen a megyei rendőrség csak azt követően közölte, hogy a 28 éves fiatal haláláért egy munkatársuk felelős, miután erre a sajtó direkt rákérdezett. Kiadott közleményükben a baleset körülményeit illetően sem volt felvilágosítás, pontosabban arról, hogy a szabadidejében levő rendőr saját személygépkocsijával és erősen ittasan követte el a balesetet. Arról is csak az ügyészségtől sikerült később információt nyerni, hogy a frontálisan ütköző rendőr vérében 1,89 ezrelékes alkoholszintet mértek.

Liviu Pampu Romanescu parancsnok szerint az ilyen ügyekben a nyomozást veszélyeztetné bármilyen adat nyilvánosságra juttatása. Helyettese, Daniel Ivașcu rendőrfelügyelő elmondta, az ügyészség engedélye nélkül semmilyen személyes adat nem közölhető. „Nem arról van szó, hogy takargatni akarnánk valamit, hanem arról, hogy intézményi korlátaink vannak” – állította.

Az általuk közöltek szerint amennyiben jogerős végzés mondja ki az elkövető rendőr bűnösségét, azt elbocsátják állásából, és nem is kerülhet vissza a rendőrség kötelékébe, mivel annak feltétele a büntetlen előélet. A 40 éves, balesetező rendőr 2016-tól dolgozott a megyei rendőrségnél.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.