Felhívás!

Mikóújfalu bizakodó

Elfogadták Mikóújfalu történelmének eddigi legnagyobb költségvetését – tájékoztatott Demeter Ferenc, a község polgármestere, aki koronavírus-fertőzés miatt otthonról, online csatlakozott a tanácsüléshez.

Összesen 3,3 millió lejből gazdálkodhat idén Mikóújfaluban, tavaly ez az összeg 2,3 millió lejre rúgott. Az elöljáró lapunknak elmondta, nem számítottak ekkora summára, továbbá hangsúlyozta, hogy fontos kiemelni az ügyben a Kovászna Megye Tanácsának segítségét, a község lakóinak hozzáállását, ami az adóbefizetéshez való viszonyulásukat illeti.
– Idén prioritás a 300 köbméteres modern víztartály megépítése, erre el is különítettük a szükséges összeget, de felújítjuk a Bedő-borvizet és környékét, hiszen ez a településünk egyik kapuja, havonta több ezer ember iszik itt borvizet, de jelenleg elég rossz állapotban van a betonlétesítmény: az elmúlt 10 évben nem történt ott jelentős befektetés – sorolta a terveket Demeter.
Továbbá pályázatot nyújtanak be egy ifjúsági klub és az önkéntes tűzoltók felszerelésére, az orvosi rendelő teljes felújítására és felszerelésére, valamint a Patak utca bal felének a csatornázási munkálataira.
– Elkezdjük a tervezést a temető parkolójának kialakítására, valamint a járdák elkészítésére is, támogatjuk egyesületeink és egyházaink működését, az iskola javítási munkálatait, az új padok beszerzését. Idén településnapot is fogunk szervezni. Ugyanakkor elkészítjük községünk általános urbanisztikai tervét (PUG), és várjuk – csak hogy párat említsek – az aszfaltozást, a hivatal felújítását, az iskola felújítását célzó pályázataink elbírálását – fogalmazott optimistán az elöljáró.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.