Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Új táblák kerülnek a tömbházbejáratokhoz

A Sepsiszentgyörgyön való könnyebb eligazodás érdekében a helyi önkormányzat új, kétnyelvű, egységes, tartós anyagból készült bejárati táblákat szerel a tömbházakra. Az említett táblákat a napokban kezdték el felszerelni az 1918. december 1. utcában. Ezt követően az Állomás negyedben, majd az Olt utcában és a Grigore Bălan tábornok úton folytatják a munkát. Az év végéig a város összes, közel ezer lépcsőházának bejáratához új táblák kerülnek a régiek helyére. Az önkormányzat kéri a lakókat, hogy a régi táblák leszerelésével működjenek együtt az új táblákat felszerelő szakemberekkel. (Közlemény) 

Vigyázat a vasúti átjáróknál!

A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben figyelmeztet, hogy csak júliusban több mint ötezer lej értékben róttak ki pénzbírságot a vasúti átjárón szabálytalanul átkeltek sofőröknek. Málnás községben, a 12-es országutat átszelő síneknél felszerelt kamera felvételei négy sofőrt lepleztek le, akik figyelmen kívül hagyták a jelzőlámpát, és a sorompó leengedése közepette hajtottak át a síneken. A szabálytalan sofőrök pénztárcája összesen 5220 lejjel bánta, ugyanakkor 90 napra a jogosítványukat is felfüggesztették. A rendőrség felhívja az autóvezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közelítsék meg a vasúti átjárókat, a balesetek, tragédiák elkerülése érdekében. 

Pro Urbe díj Bíró doktornak

Csütörtökön zajlott Kézdivásárhely tanácsának júliusi ülése, melyen a városatyák 12 napirendi pontról döntöttek. Elsőként a helyi költségvetés módosítását szavazták meg, amely szerint 2 millió lejt csoportosítanak át a pályázatoktól többek között a piac befejezésére, valamint döntöttek arról is, hogy idén a Pro Urbe díjat dr. Bíró Gábor nyugalmazott ideggyógyásznak ítélik oda.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük