Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Orbaiszéki újszülöttek

A kovásznai városi kórházban tegnap délig két kislány és egy kisfiú született. Deák Zsuzsa elsején 13:20-kor, negyedik gyermekként érkezett a zágoni családba, édesanyja Deák Edit. A kislány mindössze 1800 grammal jött világra, de egészséges. Másodikán 20:35-kor született Kalányos Boglárka, a zabolai Kalányos Tünde második gyermekeként. Harmadikán 23:55-kor megszületett az év első kovásznai kisfiúja, Varga János, aki Varga Krisztina első gyermeke. (bb) 

Bezár a műjégpálya

Mindössze december 19-én nyitott ki, és máris be kellett zárni a kézdivásárhelyi Deme László Műjégpályát, a csendőrség erre vonatkozó jegyzőkönyve értelmében ugyanis a működtetése a jelenlegi járványügyi korlátozások tükrében törvénybe ütköző. A korcsolyázás sok száz gyerek számára az egyetlen sportolási, mozgási lehetőséget jelenti, a létesítmény népszerűsége az átadása óta töretlen, ezért az önkormányzat erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy a jelenlegi bezárás csak ideiglenes legyen. Bokor Tibor polgármester Novák Károly Eduárd sportminiszterhez fordult, azt indítványozva: tegyék lehetővé, hogy – az éttermekhez hasonlóan – 30%-os kapacitással ismét működtethessék a sportkomplexumokat, így a műjégpályát is. (fi) 

Bejárós tábor

Mával kezdődően január 8-ig a Zöld Nap Egyesület, partnerségben a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesülettel és a kézdivásárhelyi sportirodával újabb bejárós tábort szervez Kézdivásárhelyen. A táborba 7–10 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik közel érzik magukhoz a természetet és a sportot, ugyanakkor hajlandóak új kihívások elé nézni, új dolgokat elsajátítani főként a kreatív újrahasznosítás és az egészséges életmód terén. A táborban változatos kinti és benti programok, sportos, művészeti, szabadidős, aktív és pihentető tevékenységek váltják egymást. Külön hangsúlyt fektetnek a játékos tanulásra, önmaguk és egymás megismerésére, valamint az érzékenyítésre, egymás elfogadására, a környezettudatos és egészséges életmód fontosságára. Bővebben a zoldnap.info honlapon. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások