Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nincs fertőzött a megyében

Kovászna megyében jelenleg egyetlen személynél sem mutatták ki a COVID-19 vírusfertőzés – tájékoztatott a Kovászna megyei kormányhivatal. Közleményük szerint a megyei hatóságokkal közösen, felelősen monitorizálják a megyei helyzetet a koronavírust illetően. A legutóbbi jelentések szerint nincs fertőzött személy a megyében. Ugyanakkor jelenleg 38 személyt tartanak otthoni elkülönítés alatt, de a Kovászna Megyei Közegészségügyi Hatóság vizsgálatai nyomán kiderült, hogy egyiküknél sem igazolták a COVID-19 vírusfertőzés gyanúját. A karantént már elhagyta egy négytagú család. <<

Pityókás sofőr

Hétfőre virradó éjszaka, 1 óra körül a járőröző kézdivásárhelyi rendőrök ellenőrzés céljából megállítottak egy autót az Építők utcában. Miután a 49 éves sofőr alkoholszagot árasztott, megszondáztatták, a készülék 0,57 mg/l alkoholt jelzett a lélegzetében. Azonnal vérvételre kí­sér­ték. 

Szét akart nézni

Még február 29-én jelezte egy 43 éves férfi a bodzafordulói rendőrőrsön, hogy előző nap délelőtt 16 éves fia elindult a család esztenája felé, de azóta semmi hír róla. A kiskorúnál sem személyi igazolvány, sem mobiltelefon nem volt. Az azonnal elrendelt keresés eredményeképpen (nyomozókutyát is bevetettek) még aznap este megtalálták Zabolán. Azt mondta, saját akaratából hagyta el a családi házat, szét akart nézni a környéken. 

Autóvásár üldözéssel

Vasárnap 19 óra körül Kézdin, az Állomás utcában autós üldözéssel végződött egy közúti rutinellenőrzés. A rendőrség igazoltatás céljából akart megállítani egy személygépkocsit, ám a sofőr továbbhajtott. Az üldözésnek az vetett végett, hogy a jármű motorja megállt, így a sofőr, elhagyva az autót, kereket oldott a mezőben. A nyomozás során kiderült, hogy az autó tulajdonosa el akarta adni az autóját, ám az alku megkötése előtt odaadta egy próbakörre a járművet a 24 éves vevőnek. A fiatal később telefonon jelezte a tulajnak, hogy bajba került, és az autót elhagyta a városban. Majd később együtt mentek a rendőrségre, ahol a menekülő sofőrt 24 órás őrizetbe vették. A bűntett besorolását súlyosbítja, hogy felfüggesztett hajtásival vezetett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások