Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Tűz Fotosban

Valószínűleg a kémény miatt gyulladt ki tegnap Fotosban egy ház teteje, a tüzet kétciszternányi vízzel és habbal sikerült kioltani, szerencsére emberéletben nem esett kár. Elpusztult 15 négyzetméternyi tető és bútordarabok.

 

Heti sürgősségek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a január 7-e és 14-e közötti időszakban 754 esetet láttak el, közülük 229 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 49 szív- és érrendszeri, 53 ideggyógyászati, 252 belgyógyászati, 154 gyerekgyógyászati, 57 nőgyógyászati, 40 pszichiátriai és 91 ortopédiai sürgősség, illetve 58 sürgősségi sebészeti beavatkozás. A jelzett időszakban a kórházban 24 szülést bonyolítottak le, 9 lány, illetve 15 fiú jött a világra, közúti balesetben szerzett sérülésekkel 8 személyt fogadtak az intézmény sürgősségi osztályán. Erőszakos események nyomán szerzett sérülésekkel az elmúlt 168 órában 8 személy jelentkezett, emellett szakembereik összesen 15, ittas állapotban a sürgősségi osztályra került személyt részesítettek kezelésben.

 

Bírságok maroktelefon miatt

Egy újabb KRESZ-módosítási tervezet szerint elvesztheti a jogosítványát az a sofőr, akinek maroktelefon vagy bármilyen más, SMS-ezésre, fotózásra, filmezésre alkalmas mobileszköz (például tablet) van a kezében. „Háromszéken eddig szerencsére nem történt mobiltelefon törvénytelen használata miatt súlyos, tragikus közúti baleset. Olyan viszont előfordult, hogy a maroktelefon elvonta a sofőr figyelmét, netán leejtette a készüléket, és azért koccant, mivel utána nyúlt, vagy tekintetével nem az utat, hanem azt kereste, hová esett a kütyü” – tudtuk meg Tolvaj-Marin Nicoletától, a megyei rendőrség szóvivőjétől. Kiderült, megyénkben a törvénytelen mobilozási trend növekvőben van: tavaly 221 bírságot állítottak ki vezetés közbeni maroktelefon-használat miatt, jóval többet, mint 2017-ben. Így nem csoda, hogy a háromszéki egyenruhások is üdvözlik a KRESZ-módosítást, illetve szurkolnak, hogy törvényerőre emelkedjen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük