Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Segítségre szorult
Szombaton délelőtt 11 óra körül a sepsiszentgyörgyi 1918. December 1. utcabeli tömbházból kértek segítséget. Egy idős asszony fia nem tudott bemenni édesanyja lakásába, így riasztotta a tűzoltóságot, akik speciális létra segítségével jutottak be a harmadik emeleti lakásba (a konyhaablakon), ahol kiderült, a 83 éves asszony az előszobában elesett, és ugyan eszméleténél volt, de nem tudott felállni. A hölgyet a mentők szállították kórházba. <<

Ismét tarlótüzek
Szombaton négy tarlótűz miatt is riasztották a megyei tűzoltókat: Szotyor és Kilyén között körülbelül 2 hektár perzselődött, Maksán fél hektár károsult, Kökösben időben észrevették a felügyelet nélkül hagyott tüzet, így csupán pár négyzetméteren harapództak el a lángok, illetve Kézdiszászfalu közelében is idejében eloltották a tüzet. Az illetékesek ezúton is figyelmeztetik a tarlóégetőket, hogy tartsák be az idevágó szabályokat, és ne hagyják felügyelet nélkül a tüzeket. <<

Éjszakai abroncsszurkálók
Lapunk tudomására jutott, hogy Sepsiszentgyörgyön, a Kőrösi Csoma Sándor utcában november 4-én, hajnalban több autó gumiabroncsát szúrták ki ismeretlen tettesek. A rendőrségen érdeklődtünk, és kiderült, hogy az említett időpontban a Szemerja negyedben is kivágták két jármű kerekét, illetve egy másik autó ablakát betörték.
„Vasárnap reggel indultunk templomba, akkor vettük észre, hogy a kapu előtt leparkolt autónk gumiabroncsait kiszúrták. Egy másik, az utcában lakó szomszédom is jelezte, hogy ugyanígy járt. Nem jelentettük, mert az utólag sok fejtöréssel, időpazarlással járna a bürokrácia miatt” – mesélte érdeklődésünkre a károsult. Időközben megtudtuk, hogy egy harmadik személy is hasonló állapotban találta autóját akkor reggel. Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője elmondta, az említett hétvégén csupán a Szemerja negyedből kaptak feljelentést.
„Fontos időben jelezni a szabálytalanságokat a rendőrségen, mert megkönnyíti a nyomozást, illetve a tettesek felelősségre vonásakor is számít minden kártevés a vád felállításánál” – összegzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük