Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Reménykednek a diákok

Reménykednek a diákok Kovászna megye

A hagyományos oktatásra vágynak a háromszéki diákok, hiszen a tanulás mellett a társaság is fontos része az életüknek. Remélik, normális körülmények között kezdődhet a tanítás a megyében.

Hirdetés
Hirdetés

Mindenkit megviselt az elmúlt időszak az oktatási rendszerben, hiszen olyan új helyzettel szembesültek a diákok és tanárok egyaránt, amire nem volt kidolgozott terv vagy tanmenet – mondja Béres-Márton Norbert, a háromszéki középiskolások egyesülete, a KOVAKÖ elnöke. Úgy látja, a diákok kezdetben örültek az online tanításnak, hiszen a kevesebb interakció több pihenést jelentett. Később azonban megjelentek ennek a negatív hatásai is. A kisiskolásokat nem tudták megtanítani a szülők írni, olvasni, számolni, műveleteket végrehajtani. A végzős nyolcadikos és tizenkettedikes diákoknak a felkészülés sokkal nehezebben ment.

A középiskolások egyesületének elnöke szerint az, hogy bezárták az iskolákat, még nehezebbé tette azon szülők helyzetét, akik nem a saját településükön taníttatják gyerekeiket.
– A kint- vagy bentlakások fenntartását lemondani, dokumentumokat eljuttatni az iskolához, bejárni felkészítőre, mindezt korlátozott kijárás mellett, nagyon nehéz lehetett a szülőknek, és anyagi pluszterhet is jelentett – magyarázta Béres-Márton.

Amennyiben az oktatás nem kezdődik el hagyományos módon, egészen biztosan megviseli majd a diákokat, hiszen számos dologról maradnak le: nem lesz lehetőség a diáktanács működtetésére, rendezvények, találkozók szervezésére, a közösségi élet formázására – osztotta meg aggodalmát. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük