Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új, veszélyes drog a piacon

Új, veszélyes drog a piacon Kovászna megye

Sajtóinformációk szerint új, életveszélyes dizájnerdrog jelent meg Magyarországon, amely miatt már 11 személyt veszítette életét. Lapunk a háromszéki, idevágó trendről érdeklődött.

Hirdetés
Hirdetés

Május végén jelent meg a magyar piacon az új, igencsak olcsón beszerezhető, „bika” (4FMDB) nevű drog. Csákó Ibolya, az Országos rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense szerint „egy miskolci haláleset után azonosították az új pszichoaktív anyag megjelenését”. Ezután májusig visszamenőleg vizsgálták meg a gyanús eseteket. Az áldozatoknál közös, hogy a rosszullét után rövid időn belül bekövetkezett a halál, a tragédia előtt pedig fáradékonyak voltak, szívtáji fájdalomra, légzési nehézségekre panaszkodtak; végül görcsrohamuk volt, többen őrjöngtek.

Liliana Lazea, a Kovászna megyei drogprevenciós iroda koordinátora úgy tudja, Háromszéken 2005 óta (amióta a szakember az említett iroda alkalmazásában dolgozik – szerk.) nem történt, nincs nyilvántartva droghoz köthető tragédia.
– Nincs tudomásunk arról, hogy megyénkben megjelent volna az említett drog. A háromszéki fogyasztók igencsak tájékozottak, figyelnek arra, hogy mit és mennyit használnak. Mifelénk főképp a marihuána a „menő”, ritkábban nyúlnak erősebb drogokhoz – magyarázta Lazea, kifejtve, hogy Háromszéken a legfiatalabb fogyasztók X–XI. osztályos diákok, a legidősebbek 40 év körüliek. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. augusztus 26., 11:11
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Hát igen, jó poén a rakétakilövő állomás. Viszont ha a kölykek taknya-nyála egybe folyik a drogoktól, akkor majd poénkodjon ezzel szintén.

   • User
    Dátum: 2020. augusztus 28., 10:50
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A kölyket úgy kell felnevelni,hogy ne is gondoljon a drogra. Elég szomorú a helyzet,mikor kb 3-4 éve Kézdin egyik vendéglő nyárikertjében miközben a kicsngetés volt bent,az ifju fiatalemberkék vették a partyra való cuccot és nekik adta egy ügyes kézdii sportember,akiből ki se nézné senki ismerőse. Jelen helyzetben vagy mi voltunk jókor rossz helyen,vagy rosszkor jó helyen….