Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Potyára szavaztak

Baróton egyelőre nem történt előrelépés abban az ügyben, melyet a júliusi online tanácsülés alkalmával szavaztak meg a városatyák: egy, a polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó szociális igazgatóság létrehozásáról van szó. Ennek kötelékébe a városi bölcsőde, a tanügyi intézmények egészségügyi irodái, illetve a fogyatékos személyeket gondozók tartoznának. A városháza szociális irodájának jelenlegi vezetőjétől, Csiszér Gyöngyvértől tudtuk meg, hogy a törvény által kért lépése­ket újra át kell gondolniuk, és ha kialakul egy megegyező álláspont, azt egy újabb határozattervezet formájában ismét a tanács elé terjesztik. Mint ismertette, formai lépésről van szó ugyan, de a törvény által előírtakat be kell tartani, ámbár bökkenő, hogy ennek anyagi fedezetére senki nem gondolt. (B. F.) 

Biciklis, sörösládák

Vasárnap délután egy Köpecről Miklósvár felé tartó gépkocsi előzés közben megakasztott egy biciklist, aki a szélvédőnek csapódott, és onnan az útra zuhant. Súlyos sérüléseket szerzett a balesetben. Tegnap délelőtt 10 óra tájban több sörösláda zuhant az országútra egy Szitabodzán áthaladó kamionból. Senki sem sérült meg, de megnehezítette a közlekedést az adott útszakaszon. <<

Gázolás hátramenetben

Péntek délután jutott a közlekedésiek tudomására, hogy augusztus 18-án, Nyáraspatak területén egy 28 éves sofőr hátramenetben elgázolt egy 71 éves nőt, akit a baleset után elszállított, hogy orvosi ellátásban részesüljön. A nő könnyebb sérüléseket szenvedett, ám a gépkocsivezető nem tért vissza a baleset színhelyére, nem értesítette arról a közlekedésieket, és meggyőzte a baleset áldozatát, hogy ő se jelentse azt a rendőrségen. Tette miatt bűnvádi eljárást indítanak ellene. 

Ellenőrzések, büntetések

Hétvégén a Kovászna megyei rendőrség és a csendőrség csapatai, brassói segédlettel, erdészeti kihágások elleni, közúti és közbiztonsági megelőző akciókban vettek részt Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Kovásznán. Leigazoltattak 296 személyt, 41 gépjárművet ellenőriztek, és kiróttak 42.672 lejnyi büntetést. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük