Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pârvannak nem tetszik

A szentgyörgyi városi tanács januári rendes ülése után tette szóvá Pârvan Rodica PSD-s tanácsos, hogy véleménye szerint a Szent György Napok szervezése nem a megfelelő emberek kezében van, „akik bármit megtehetnek”.

A tanácsos a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fórumbeli kollégái sugallatára azt javasolta, hogy a civil szervezetek, pártok vezetősége és a helyi tanács képviselői együtt szervezzék meg a városnapokat.

– A városnapok szervezése szerintem megfelelő, a politikát pedig nem kevernénk bele, eddig is nemet mondtam a politikai indíttatású akciókra – felelte Antal Árpád a felvetésre.

Hirdetés
Hirdetés

Az elöljáró határozottan kijelentette, nem kívánja a Románok Civil Fóruma által gyakorolt diskurzust a rendezvény részévé tenni, sem a civil szervezetet partnerként elfogadni, miután az leplezetlenül és nagyon vehemensen a helyi lakosság érdekei ellen foglal állást, és azzal fenyegetőzik, hogy bíróságon támadja meg a sportbázis átadását állami tulajdonból szentgyörgyi köztulajdonba.

Antal szerint jó, hogy megtörtént a decentralizáció e lépése, ezt majd továbbiak is követik, mert az állam nem képes a köztulajdont menedzselni. Az, hogy a stadionnak helyben van gazdája, azt is jelenti, hogy már van kinek reklamálni a futópályán levő hó miatt, az utóbbi napokban 13 esetben jelezték csak neki a panaszukat – példázódott a helyi tulajdon előnyeivel Antal.

– Nem értek egyet az indítványával, a polgárok többsége megtalálja a helyét és szerepét a városnapokon, kritika csak a megélhetési provokátorok részéről érkezik, és őket nem engedem közelebb – zárta feleletét a polgármester.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük