Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nagykorúsodik a szentgyörgyi ipari park

De minimis jellegű támogatás formájában, melyet az Országos Versenyhivatal is jóváhagyott, a legutóbbi tanácsülésen a szentgyörgyi önkormányzat megemelte a szépmezői ipari parkot működtető Sepsi Ipar Kft. törzstőkéjét 180 ezer lejjel, így az jelenleg 1430 ezer lejre rúg. A cég 2019-re 618.820 lej működési költséget prognosztizált, az ipari parkok működését szabályozó törvény alapján ezt törzstőke-emeléssel biztosítja a hely önkormányzat. „Az irodákat 90%-ban már kibérelték, a területek koncessziója is megkezdődött, így a saját bevételekkel együtt 2019-ben egy kiegyenlítettebb mérleggel zárja az ipari park az évet” – vélte Tóth Birtan Csaba alpolgármester. A határozatot megszavazta a tanács, ugyanakkor jóváhagyta az Urban Locato Kft. beköltözését is az ipari parkba, a cég a színházi díszletek építésére szolgáló műhelyt vette bérbe. (Minden beköltözési kérést a helyi tanácsnak kell jóváhagynia, ha a cégek igénylik az ingatlan- és területadó alóli felmentést.) Jelenleg két baróti vállalkozás és egy Maros megyei alapítvány kivételével szentgyörgyi cégek bérelnek 27 irodát, bár még nem mindegyikük költözött be. 

LicArt-pályázat

Meghirdette idei, sorban a 18. pályázatát a legnagyobb kulturális platform, amely középiskolásoknak szól. Jelentkezni fotográfia- és versprojektekkel lehet. A Diákok Nemzeti Művészeti Fesztiváljának internetes fóruma a LicArt, ahová bárki feltöltheti román nyelven írt versét, illetve fekete-fehér, portré- és természetfotóját. A versenyt 18 éve szervezik, tavaly mintegy 1500 diák vett részt, megyénkből a Mihai Viteazul Gimnázium néhány tanulója képviseltette magát. Jelentkezni csoportosan vagy egyénileg is lehet, a versírásnál fontos feltétel a helyesírás, amely hiánya kizáráshoz vezet. A fődíj egy kreatív táborba szóló meghívás, de más tárgyi és pénzbeli nyeremények is vannak. 

Kisállatexpó Kézdin

Február 8–10. között tartja kisállat-kiállítását a Columba Kisállattenyésztők Egyesülete. A rendezvény a kézdivásárhelyi sportcsarnokban pénteken 10 órakor rajtol, a kiállítás vasárnap 14 óráig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük